Danas su mali prvaši i drugaši OŠ Bol sa svojim učiteljicama Meri i Marinom bili na školskom izletu u Selca, Sumartin i Novo Selo, a za koji kažu da ga ne bi smio propustiti nijedan učenik naše škole.

Učiteljica Meri s radošću nam prenosi zajedničke dojmove s posjeta istočnoj strani Brača koji im je svaki put iznova sadržajan i zanimljiv. Poseban dojam uvijek ostavi brodogradilište i divni, vrijedni ljudi kojima je more u srcu, a ljubav prema drvenim brodovima prevelika. Franjevački samostan i fra Jakov djeci su drugačiji od naših dominikanaca, Novo Selo s velikim kamenim glavama našeg kipara Franje Antonijevića, pilana kamena s ljubaznim radnikom koji je ostavio svoj posao da bi nama pokazao veselje, rasoticu, plano (vrste kamena) i objasnio djeci način kako radi gater.

Zatim gostoljubivi Selčani u Osnovnoj školi,  mnoštvo spomenika djeci znanima i neznanima te ugodno raspoloženje svuda oko nas.

Vidjevši školu u Selcima, kabinete i kuhinju,  netko je od učenika rekao: “Ovo nije pošteno! “.

Vjerujemo dječjoj iskrenosti pa i u bolja vremena i za bolsku školu.

Bolska i selačka djeca odmjerili su snage i u igri graničara, a ovog puta pobijedili su domaćini pa očekujemo revanš u Bolu uskoro.

U osnovnoškolskom programu svakako je važan i vrijedan dio upoznavanje zavičaja, a posebno  na ovakav neposredan i zanimljiv način.