Humanitarna Božićna predstava OŠ Bol

Zbog bogatog programa ovoga tjedna i skupljanja brojnih fotografija krasnih nastupa kasnimo s prilogom uistinu posebnog događanja unutar bolskoga prosinca, a to je već tradicionalna humanitarna božićna predstava Osnovne škole Bol, održana 18. prosinca 2018., u kino dvorani.

Pred odlazak na zimske praznike, školarci sa svojim učiteljicama i razrednicima uvijek spreme bogat program i iznova nas uvjere da u malom mjestu i maloj školi imamo bogatstvo glazbenih, plesnih, glumačkih i recitatorskih talenata, ali i da se s učenicima uistinu lijepo radi.

Od zajedničkih točaka nižih razreda koje su s njima spremile njihove učiteljice, preko recitacija, igrokaza, skečeva viših razreda, voditeljica osmašica te uz plesne nastupe iz glazbenih radionica baleta i hip hopa u Domu kulture koje pohađaju školarci te gostovanje vrtićkih balerina, do kraja i bonus točke koju su poklonili i nastavnici i naravno zajedničke završne pjesme za sretan Božić.

Naša stara, ali sretno prepuna kino dvorana, izdržala je nastupe, publiku i ipak uživala u divnoj sceni za koju je osim školskog uređivanja ovaj put zaslužan i Kino Mediteran Bol s prekrasnim pozadinskim projekcijama.

A u pozadini predstave uvijek je puno rada u školi i izvan škole pa bravo za sve uključene.
A u pozadini zastora ( a koji nam je u zadnji čas i teškom mukom popravio grabovac Jurica Kusanović – puno hvala!) ipak se malo više namučio prof. Kelava, zaslužan za sve glazbene brojeve i tonsku produkciju na predstavi.

Iako je škrinja za Bračke pupoljke na ulazu malo ostala u mraku pa je mnogi nisu ni vidjeli, sakupljenim prilozima dodani su i novci od prodaje ukrasa pa su školarci za Pupoljke skupili preko 3000 kn.

Čestitke školarcima i Osnovnoj školi Bol, a kojima od danas počinje i zasluženi zimski odmor.