Jučer, subota 5.10.2019., na međunarodni Dan učitelja prvi put su dodjeljene nagrade i priznanja najboljim učiteljima, nastavnicima, ravnateljima i stručnim suradnicima u osnovnim i srednjim školama.

Svečanost dodjele upriličena je u zagrebačkoj Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Najboljih 510 izabrani su na temelju kriterija poput rada na unaprjeđenju škole i obrazovnog sustava, mentorstva učenicima na domaćim i međunarodnim natjecanjima, razvoja inovativnih metoda poučavanja, vođenja i sudjelovanja u predavanjima, radionicama i edukacijama, vođenja i mentoriranja online edukacija, objavljivanja stručnih članaka i udžbenika.

A mala škola sa svega 124 učenika, Osnovna škola Bol, može se pohvaliti jednom od 510 najboljih učiteljica i učitelja u Hrvatskoj koja je svoje priznanje primila danas iz ruku ministrice obrazovanja Blaženke Divjak.

Ona je mentorica u Centru izvrsnosti Splitsko – dalmatinske županije, voditeljica radionica robotike, uspješna mentorica učenika koji su sudjelovali i okitili se medaljama na državnim, međunarodnim i svjetskim robotičkim natjecanjima. U idućoj godini napredovat će i u zadnje učitelja mentora. Ali prije svega ona je kvalitetna učiteljica, spremna pristupiti svakom učeniku na pravi način. Spremna u svakom učeniku vidjeti kvalitetu i talent. Učiteljica koja potiče praktični rad, kreativnu i interaktivnu nastavu. Ona je kolegica, koja svojim dolaskom razvedri cijelu zbornicu. Svojim informatičkim znanjem pomaže u svakoj tehničkoj poteškoći. I sve to s osmjehom. Ona je naša neponovljiva učiteljica informatike i tehničke kulture – Lucija Špacal.

Djelatnici i učenici Osnovne škole Bol iskreno se ponose što u svojim redovima imaju jednu od najboljih učiteljica Hrvatske. Stoga i ovim putem čestitamo Luciji na uspjehu, a svim učiteljima želimo sretan međunarodni dan učitelja.

 

Lucija Spacal - Osnovna škola bol ima jednog od 510 najboljih učitelja hrvatske