Tekst: Bartul Bakulić | Izvor: OŠ Bol

Naglasci za roditelje

Poštovani roditelji,

svjesni smo da ste u ovoj izvanrednoj situaciji, više nego ikada uključeni u rad škole, posebno s učenicima u razrednoj nastavi. Hvala Vam na tome jer je jako važno da svi imamo razumijevanja jedni za druge.

Iako to nije lako s obzirom na okolnosti, roditelj treba osigurati i postaviti djetetu pravila škole u kući i odrediti vrijeme za učenje. Treba poticati dijete da bude aktivno i samostalno odrađuje sve zadatke i ohrabriti ga da se za sve nejasnoće obrati učiteljima. Odgovornost roditelja je pomoći djetetu, ali ne i raditi umjesto njega.

U prvom je planu dobrobit učenika, ocjenjivanje je u drugom planu. Roditelji trebaju znati da se vrednovanje neće oslanjati, kao do sada, isključivo na poznavanje sadržaja i činjeničnu produkciju naučenog. Detaljne upute vezano za ocjenjivanje učenici će dobiti od predmetnih učitelja nakon proljetnog odmora.

Kako se odluke donose sukladno preporukama stručnjaka i epidemiološkoj situaciji, uslijed promjena okolnosti, možemo očekivati i promjene nekih odluka.

Obzirom na navedeno, pozivamo Vas da i nadalje nastavite surađivati s učiteljima, razrednicima i stručnim suradnicima kako bi osigurali opću dobrobit svoje djece, poticali ih na učenje i istraživanje i dobru organizaciju radnog dana tijekom nastave na daljinu.

Želimo vam ugodne praznike i sretan Uskrs! Ostanite doma i ostanite zdravi!

S poštovanjem,
Učiteljsko vijeće OŠ Bol

Proljetni odmor

Dragi naši učenici, poštovani roditelji,

kako smo vas i obavijestili, na početku smo Tjedna ponavljanja i planiranja, a nakon povratka s proljetnog odmora učenika započinjemo s vrednovanjem i numeričkim ocjenjivanjem.

Sukladno važećem kalendaru za Splitsko-dalmatinsku županiju, proljetni odmor za učenike započinje 9. travnja 2020. i završava 13. travnja 2020.

S poštovanjem,
Bartul Bakulić, ravnatelj OŠ Bol