Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Program nudi brojne mogućnosti za učenike, osoblje, mlade, obrazovne ustanove i organizacije uključene u neko od područja obuhvaćenih samim programom.
Naša škola je od 1.rujna 2017. uključena u ERASMUS+ projekt pod nazivom:  Be a Responsible Citizen in the Digital World of Tomorrow.

U projektu sudjeluje šest zemalja: Finska, Poljska, Grčka, Italija, Hrvatska i Njemačka. Naš projekt spada u K2 aktivnost, odnosno Strateška partnerstva.  Strateška partnerstva predstavljaju odličnu priliku za suradnju organizacija na razvoju, primjeni i prijenosu inovativne prakse s ciljem osiguravanja visoke kvalitete podučavanja, osposobljavanja, učenja i rada. Primarni cilj projekata je razmjena znanja, umrežavanje i  upoznavanje s novim idejama i metodama rada.

Cilj projekta je osvijestiti učenike da internet koriste kao nastavno sredstvo i pomagalo, a ne samo za zabavu. Učenici i profesori međusobno će izmjenjivati svoja znanja i iskustva na mnogobrojnim transnacionalnim projektnim sastancima. Prvi takav sastanak održan je u Finskoj od 29. rujna 2017. do 7. listopada 2017.

Projekt vode profesorice Trivanović Rovena, prof. engleskog jezika i Petra Kokeza, prof. geografije.

Na projektu, sada, intenzivno radi jedanaest učenika, a to su: Franko Žunić (4.a), Andrea Zlatar (4.a), Kate Pavišić (3.a), Nika Ursić (3.a), Antea Jerčić (2.a), Josipa Mihovilović (2.a), Sara Marinković (2.a), Mia Pivčević (1.a), Marija Karninčić (1.a), Petra Soljačić (1.a), te Ozana Pavlović (2.b).

Vjerujemo da će za učenike ovo biti jedno prekrasno i korisno iskustvo, koje će im pomoći u daljnjem napredovanju.

Pogledajte video naših učenika o otoku Braču za prvi radni sastanak u Finskoj.