Tekst: Maja Novak Lisičar

U petak  21.prosinca 218.,  zadnjeg dana nastave u ovoj godini, priređen je u Srednjoj školi Bol tradicionalni Božićni doručak. Učenici i profesori pripremili  su zanimljiv kulturno-zabavni program, a organizirana su i športska natjecanja. Nije nedostajala ni uobičajena bogata trpeza ukusnih kolača i napitaka.

Na početku su svi učenici po dugogodišnjem običaju otpjevali tradicionalnu Božićnu pjesmu  Stille Nacht  na njemačkom jeziku uz pratnju na klavijaturi učenice Marine Lalić koja je ovu točku pripremila uz  stručnu pomoć prof. Ankice Okić. Poslije toga je slijedio igrokaz učenika „Božić u obitelji“ kojeg su uvježbali učenici uz pomoć prof. Marić. Sudjelovali su učenici : Mira Nikšić, Karlo Klanjčić, Klara Vodanović, Adriana Obšivać, Dorijan Desnica, Nikolina Mišeta, Pero Trudić, Maja Čelić, Antonija Horvat, Maja Dražić, Andrej Hrelić i Valentina Dražetić. Nakon igrokaza uslijedila je glazbena točka vokalnih izvođača koju je pripremila prof. Maja Novak. Učenici Piera Marinković, Antonija Katić, Rafaela Marinković, Sara Marinković, Marino Fistonić, Marin  Karmelić i Frane Radić su uz pratnju na klavijaturi prof. Novak izveli  tradicionalne hrvatske Božićne pjesme Veseli se Majko Božja i U sve vrime godišta te pjesmu Božić bijeli od grupe Dalmatino. Na mandolini im se pridružio učenik Ivan Mošić te na gitari maturant Ante Kraljević.  Na kraju programa nastupili su Ante Kraljević na električnoj gitari i učenik Marjan Ursić na bas gitari  i u svojoj verziji interpretirali pjesmu Mariah Carey All I want for Christmas is you. Kolače i peciva kojima su se svi počastili pripremili su učenici turističko-hotelijerskog smjera s profesoricama Marijanom Marić i Majom Karmelić.

Vrijedno je naglasiti također da je ovih dana izašao pedeseti, jubilarni broj školskog lista TO kojeg uređuju prof. Ljubica Kusanović, koja dugi niz godina sudjeluje u ovom projektu, prof. Ana Ursić i maturantica Kate Pavišić.

Nakon kulturno-zabavnoog dijela slijedila su športska događanja u kojima su sudjelovali učenici i profesori: igre graničara, nogomet, hula-hop i ostalo.