Tekst: Marijana Marić

I ove godine su naši učenici zadnje školske dane prije proljetnog odmora zaključili humanitarnom akcijom “Srce za Afriku”. Tako su učenici Turističke škole pripremili prigodne kolače, a gimnazijalci prigodne ukrase koje su izradili sa svojom dragom profesoricom Adom. Uz kolače i ukrase moglo se kupiti i razne rukotvorine učenika Centra Otac Vjeko na čiju namjenu će prikupljena sredstva i ići.

Naime Centar Otac Vjeko se nalazi u izuzetno siromašnoj, ove godine i jakom sušom pogođenom župom Kivumu u dalekoj Ruandi. Oko Centra je pokojni fra Vjeko Ćurić organizirao Strukovnu i Tehničku školu zahvaljujući kojoj se djeca školuju za zvanja tesara, zidara, krojača, vodoinstalatera…a učenike je u početku privukao-ne biste vjerovali-jednim toplim obrokom u školi!!!

Koji košta 2,5 kn!

Fra Ivica Perić se pokazao dostojnim Vjekinim nasljednikom, pa uz Školu koja je prošle godine proglašena “Uzor školama” u Ruandi po organizaciji, planu i programu te uspjesima, trenutno skrbi o 650 učenika u Školi te o 300 boljih učenika iz udaljenijih mjesta koji preko tjedna borave u internatu.

Osim toga osnovali su vrtić u koji dolazi 96ero djece( opet samo zbog tople kaše za doručak), a najnovije je da su preuzeli financiranje toplih obroka za djecu s Downovim sindromom i djecu s posebnim potrebama ( hoćemo ih zvati ruandski pupoljci?!) koju integriraju u nastavu.

Zahvaljujući humanitarnoj udruzi Srce za Afriku čija ste evo i vi svi koji ste nesebično darivali u utorak i srijedu produžena ruka brojna djeca su nahranjena.
I još važnije – dali ste im priliku za školovanje, za život dostojan čovjeka kroz stjecanje znanja i vještina u Centru Otac Vjeko!

“Dajte čovjeku ribu i nahranit ćete ga za jedan dan; naučite ga kako da je lovi i prehranit ćete ga za cijeli život.”

Sretan Uskrs žele vam učenici i profesori Srednje škole Bol!