Srednja Škola Bol, ovog je četvrtka za svoje učenike pripremila terensku nastavu u gradu Hvaru u organizaciji profesorice Ines Kraljević. Prijevoz do Hvara i povratak u Bol omogućio je M.B. ”Frane”. Ovim putem se djelatnici i učenici SŠ Bol zahvaljuju gospodinu Dinku Marinkoviću, koji je sve to omogućio, stavio nam na  raspolaganje svoj brod, kao i svoje vrijeme. Hvala kapetane!

Isplovili smo iz bolske luke u 08:30, popraćeni zadnjim povjetarcima bure. Nakon dvosatnog putovanja stigli smo u hvarsku luku i, nakon kratke pauze za marendu, krenuli u razgledavanje. Na trgu ispred katedrale su učenici podijelili s nama svoje znanje o povijesti grada, točnije o hvarskoj katedrali, zgradi Arsenala i Hrvatskog Kazališta, te o gradskoj loži. Nakon toga slijedio je posjet ljetnikovcu  našeg velikog pjesnika i humanista, Hanibala Lucića. Renesansni ljetnikovac, opasan zidinama, skriva očaravajući vrt, koji odražava renesansne i humanističke težnje ponovnog povezivanja čovjeka s prirodom, koja se uvijek iznova nameće kao nepresušni izvor nadahnuća.

Šetnja po gradu završila je malo prije podne, a zatim smo se uputili na hvarsku tvrđavu Forticu, popularno zvanu Španjola (navodno, zbog španjolskih inženjera koji su radili na tvrđavi u 14.stoljeću). Uspon traje otprilike 30 minuta, kroz stari grad i šumoviti brežuljak. Nakon razgledavanja svakog skrivenog kutka tvrđave, učenici su dobili dva sata slobodnog vremena za ručak i šetnju. Na brod smo se vratili umorni i sretni, a pjesma neumornih učenika čula se cijelim putem do Bola.