Kao i prijašnjih godina djelatnici i učenici Srednje škole pridružili su se obilježavanju Dana ružičaste vrpce čiji je cilj upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojki kod žena, koji je u porastu iz godine u godinu, te o podizanju i svjesnosti prevencije i rane dijagnostike.

Učenicima i profesorima su podijeljene ružičaste vrpce koje su izradili učenici 2.a razreda. Podijeljene su i prigodne brošure, a učenici su u znak solidarnosti na školskom igralištu oblikovali prepoznatljivi simbol držeći u rukama ružičaste balone.

Ove godine obilježava se i 10. obljetnica kako je Sabor Republike Hrvatske 18. listopada proglasio Danom kravate. Učenici i nastavnici Srednje škole Bol donijeli su u školu kravate te su Dan kravate obilježili učeći kako bar na jedan način vezati kravatu od mogućih 85.

Potaknuti uspješnim širenjem popularnosti Dana kravate u Hrvatskoj i svijetu institucije Republike Hrvatske u suradnji s ustanovom Academia Cravatica žele raditi na projektu „Hrvatska – domovina kravate“ pa smo im se i mi pridružili. Izuzetno je važno djecu i mlade učiti vrijednostima koje kravata posreduje, a to su ljudsko dostojanstvo, kultura uljudnosti, sklad slobode i odgovornosti, poslovna uspješnost te duh zajedništva među ljudima i narodima. Kravatom širimo poruku o pravim i trajnim vrednotama kao dobrim temeljima budućnosti.