Tekst: Rovena Trivanović i Petra Kokeza

Kako bi se podsjetili koja je zapravo emocija u temelju onoga što nam je danas poznato kao Valentinovo učenici Srednje škole Bol su sudjelovali u nekoliko Valentinovskih izazova. Učenice 4a razreda Andrea Zlatar i Lea Mihaić su napravile prezentaciju u kojoj su podsjetile na porijeklo Valentinova, osvježile sjećanje na snagu ljubavi kroz priču o splitskim Romeu i Juliji- Andriji i Palmini, odabrale citate pjesnika i poznatih ljudi o ljubavi ukazujući na njihovo tumačenje osjećaja koji povezuje cijeli svijet, ponudile svoja objašnjenja o najjačoj sili u svemiru i na kraju sve zaokružile prekrasnom pjesmom koju je pjevala Whitney Houston- Greatest Love of All.

Učenici 3a razreda su dali svoj doprinos odabirom pjesama koje su njima simbol pokretačke snage.

Učenica 4a razreda Karla Štambuk je naslikala svoju interpretaciju ideje ljubavi.

Učenica 3b razreda Rafaela Marinković je odabrala recept za zaljubljene.

Učenici 4a su se uspješno okušali u pisanju limerick-a ( kratke zabavne pjesme od 5 stihova u kojoj se rimuju 1.2.i 5. te 3. i 4. stih).

Učenici 1a razreda su pisali popise koji su uključivali 10 razloga koji njihove prijatelje čine posebnima, a 2a razred je izrazio svoja razmišljanja na temu : Mogu li životinje osjetiti ljubav? Njihova kloegica Pia Marić je također napisala pismo Gospođi Ljubav, u kojem nas podsjeća na sve ono što uzimamo zdravo za gotovo i o čemu bismo češće trebali razmišljati.

Mi smo se zabavili, a vama koji ovo čitate želimo da osjetite ljubav u svoj njezinoj ljepoti!

Tu možete pogledati i padlet o tome da li životinje mogu osjetiti ljubav:

<div class="padlet-embed" style="border:1px solid rgba(0,0,0,0.1);border-radius:2px;box-sizing:border-box;overflow:hidden;position:relative;width:100%;background:#F4F4F4"><p style="padding:0;margin:0"><iframe src="https://padlet.com/embed/xbcp7qmaxn5a" frameborder="0" style="width:100%;height:608px;display:block;padding:0;margin:0"></iframe></p><div style="padding:8px;text-align:right;margin:0;"><a href="https://padlet.com?ref=embed" style="padding:0;margin:0;border:none;display:block;line-height:1;height:16px" target="_blank"><img src="https://resources.padletcdn.com/assets/made_with_padlet.png" width="86" height="16" style="padding:0;margin:0;background:none;border:none;display:inline;box-shadow:none" alt="Made with Padlet"></a></div></div>
Valentinovo u Srednjoj školi Bol