Tekst: Petra Kokeza

Nakon četiri odrađena putovanja, došao je red da i naša škola bude domaćin ERASMUS+ susreta. U našu školu dolaze partneri iz 5 zemalja, ukupno 33 sudionika (12 profesora i 21 učenik), koji će surađivati sa 13 učenika i 3 profesorice iz naše škole.

Radni tjedan u Bolu trajati će od 23.9-27.9. 2019. Prvog dana odlazimo na cjelodnevni izlet u Sinj (Muzej Alke, obilazak Sinja, imanje Mustang). Nakon toga stižemo katamaranom u Bol, gdje će dio učenika dočekati obitelji u kojima će biti smješteni, a dio učenika će biti u hotelu sa svojim profesorima.

Utorak će cijeli dan biti posvećen radionicama, na kojima će učenici i profesori učiti o raznim digitalnim alatima (Socrative, Sway, Piktochart). Teme koje će se obrađivati u tim digitalnim alatima su: komunikacija, Alka, Zmajeva špilja i mitologija.

U srijedu odlazimo na poludnevni izlet u Zmajevu špilju, uz stručno vodstvo gospodina Kojdića. Do Murvice i nazad naše goste će prevesti kombiji Adria toursa, gospodin Vlado Anić, te vatrogasci DVD-a Bol i dio profesora. Zahvaljujemo svima što su velikodušno uskočili i time podržali naš projekt. Nakon povratka u školu i ručka, sljedi online radionica naših prijatelja iz Švedske (Urban Norling i Sussan Öster), koji su stručnjaci na polju komunikacije, te se njihova radionica u potpunosti uklapa u naše projektne aktivnosti. Naš švedski „vjetar u leđa“ je odlučio svoj honorar darovati Bračkim Pupoljcima.

U četvrtak učenici će nastaviti rad na digitalnim alatima, imati kratki program u povodu Europskog dana jezika, te odraditi drugu radionicu s našim prijateljima iz Švedske.

U petak ujutro učenici će se spremati za završna izlaganja, koja će se održati nakon ručka i na kojima će učenici prezentirati naučeno. Predvečer učenici i profesori će sa svojim domaćinima posjetiti  promociju projekta i knjige Divlji pijat. Nakon toga slijedi oproštaj do sljedećeg i posljednjeg susreta u ovom projektu, na proljeće u Aachenu, Njemačka.

Očekujemo intenzivan tjedan koji će nas obogatiti na osobnom i profesionalnom planu.

 

Erasmus+