Tekst: Petra Kokeza

Udruzi hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja kao nacionalnom konzorciju odobren je projekt pod nazivom “Unapređivanje školskog vođenja” (Improving School Leadership) u okviru Erasmus+ KA1 aktivnosti. U tom projektu sudjeluje i naša ravnateljica Sani Bodlović.

Predsjednica Udruge Suzana Hitrec uputila je, početkom 2019. godine, poziv ravnateljima svih srednjoškolskih ustanova Republike Hrvatske da se jave za sudjelovanje u projektu. Zainteresirani ravnatelji priložili su dokumentaciju, motivacijsko pismo te materijale o izabranom tečaju. Svi koji su se prijavili uključeni su u projekt.

Projektom se prvenstveno želi podići razina kompetencija vođenja, rukovođenja i upravljanja školskom ustanovom temeljem preporuke o ključnim kompetencijama za cjeloživotno učenje od Vijeća Europske Unije od 22. svibnja 2018.. Preporuke se odnose na pojačanje razine digitalne kompetencije, pojačanje razine jezičnih kompetencija u poslovnom i drugom okružju i podržavanje učenja jezika važnih za radne i ostale situacije koje mogu doprinijeti komunikaciji i suradnji s drugim zemljama.

Stečene kompetencije školskog vođenja ravnatelji će primijeniti u razvoju srednjoškolske ustanove te u radu Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja odnosno ostvarenja petog cilja Strategije obrazovanja.

Sudionici projekta su ravnatelji 20 srednjih škola i učeničkih domova iz cijele Hrvatske. Ravnatelji će u sklopu projekta tijekom 2019./2020. otići na usavršavanje u nekoliko europskih zemalja.

Nadamo se novim znanjima i usavršavanju naših vještina. Veselimo se svakom novom projektu naše škole.