Tekst: Petra Kokeza / Lucija Carević Brešković

Naša učenica Karla Rakela iz 1.a razreda, zahvaljujući prošlogodišnjim rezultatima, ovu godinu je ponovno u Centru izvrsnosti, te svake subote vrijedno odlazi na predavanja koja na inovativan i zanimljiv način upotpunjuju i nadograđuju njene matematičke kompetencije. Čestitamo!!!

Također naša kolegica Lucija Carević Brešković je među odabranim profesorima, koji će održavati radionice svojim kolegama u sklopu projekta “Nastavnik za nastavnika”.

Kolegica će održati radionicu na temu: Izrada kviza Socrative za provjere znanja, a radionica će se održati 26. veljače 2019. godine od 17. 15- 19.00, u Elektrotehničkoj školi u Splitu.

Sažetak radionice:

Prilikom provjera znanja i vrednovanja učeničkih postignuća često se nađemo u nezavidnom položaju ispravljajući ispite do iznemoglosti, a ujedno se dogodi da niti učenici niti roditelji nemaju dovoljno informacija o napredovanju ili nemamo dovoljno ocjena. Radionicom želimo potaknuti nastavnike predmetne nastave da osim klasičnih oblika formativnog i sumativnog vrednovanja pokušaju u svoju nastavu uvesti i kviz Socrative koji im daje brzu povratnu informaciju o postignućima i time im štedi vrijeme ispravljanja provjera. Predstavit ćemo mogućnosti i ograničenja kviza kako bi sudionici, svatko u svom predmetu, mogli zaključiti u kojoj mjeri i za kakve tipove provjere znanja ga mogu iskoristiti. Na ovaj način želimo potaknuti nastavnike da češće, a na drugačiji način, vrednuju učenička postignuća ili bilježe njihov napredak.

Čestitamo kolegice i vidimo se na radionici!!!