Završnu svečanost imala je sinoć Srednja škola Bol. Tradicionalno je najprije održana svečana misa u Župnoj crkvi, a nastavak svečanosti i službena dodjela održani su kao i svake godine u Hotelu Elaphusa.

Bila je to večer svečane dodjele svjedodžbi o završnom radu i završnih svjedodžbi 43. generacije maturanata bolske škole te dodjele nagrada i pohvala najboljim učenicima svih razreda.

Na prigodanom programu u kongresnoj dvorani hotela „Elaphusa” nastupila je bolska klapa Veras koja je na svečanosti dobila i posebnu nagradu za promociju škole, zatim s recitacijom učenica Antonija Horvat uz pratnju Pere Turudića na gitari te Marino Fistanić i Ivo Mošić sa solo glazbenim nastupima. Učenica Mia Pivčević svirala je ulaznu pjesmu, a voditelj programa bio je Franko Karmelić.

Osim nagrađenih učenika, posebnu nagradu uvijek dobije i djelatnik ili suradnik škole. Nastavničko vijeće Srednje škole Bol nagradilo je ove godine profesorice Petru Kokeza i Rovenu Trivanović za Erasmus+ projekt.

Nagrade za potporu projektima, radu i uređenju škole dobili su načelnik Tihomir Marinković, pročelnik Stipe Karmelić, direktor TZO Bol Markito Marinković te hotelska uprava Zlatnog rata (Jako Andabak i Dino Sokol), hotel Bretanide (Eva Maria Schlögl i Alfred Hackl) i tvrtka Mikronic.

Ravnateljica Sani Bodlović zahvalila je svima prisutnima, posebno nastavnicima, suradnicima i roditeljima, a uspješan i dug život poželjela je naravno maturantima koji su se oprostili od Srednje škole Bol.

Osim dobrog programa, prekrasnih maturanata i učenika, nagrada i priznanja, sve je razveselila i informacija ravnateljice škole da za nadolazeću školsku godinu imamo upisane učenike za sve smjerove škole kao i da đački dom ostvaruje svoju svrhu i uspješno radi u potpunosti. Rad i ulaganje, ali i dobar program i nastup, urodili su plodom, a zajedničkim snagama osigurana je daljnja budućnost bolskog srednjoškolskog obrazovanja.

Čestitamo.