Tekst: Ada Seferagić / Petra Kokeza | Izvor: SŠ Bol

Na adresu Srednje škole Bol stigao je mail kojeg potpisuje gospodin Edouard Cointreau i u kojem stoji da se  The Gourmand World Cookbook Awards  pokušavaju boriti protiv depresivnog Covida 19 s dobrim vijestima za podizanje raspoloženja. Već vam je od prije poznato da je na prestižnom, gore spomenutom natjecanju, knjiga DIVLJI PIJAT u Hrvatskoj pobijedila u dvije kategorije: C05 Mediterranean i C07 Eastern Europe te se tako kvalificirala za nadmetanje za najbolju kuharicu na svijetu 2020. s pobjednicima iz drugih zemalja u istoj kategoriji.

U kategoriji C05 u konkurenciji s 18 zemalja, a u C07 sa 16. U natjecanju je sudjelovalo ukupno 225 zemalja.  Vijest koja je uslijedila je više nego dobra, a o podizanju raspoloženja da i ne govorim kao i o tome da  nas je skoro „izbacila iz cipela“ (pardon, papuča jer smo doma). Dakle, knjiga DIVLJI PIJAT je u spomenutom nadmetanju osvojila 3. mjesto u svijetu u kategoriji C07 Eastern Europe. Nakon ovoga knjiga ima pravo na certifikat Best in the World. Popis pobjednika trenutno možete vidjeti u privitku, a bit će javan tijekom prvog vikenda travnja na www.cookbookfair.com

Sretni smo. Naša sreća, osim što smo veseli, najčešće se izražava feštom. Pošto je to sada nemoguće, dijelimo taj osjećaj s ljudima koji su nam dragi i bliski i zahvaljujemo se svima koji su nam bili podrška. Posebno moram istaknuti najzaslužnije za knjigu. To su: Srednja škola Bol, s ravnateljicom Sani Bodlović, kao izdavač knjige, Maja Duka, urednica i suautorica knjige, Ada Seferagić, suautorica knjige, Matea Domitrović, suradnica na knjizi, Berislava Picek, fotografkinja, Dragan Karanušić, dizajner i naši dragi učenici kao šećer na kraju. Fešta će bit kad se ova situacija smiri.