Tekst: Iris Stančić

Na Pirinejskom poluotoku smjestila se jedna od nama najzanimljivijih i najljepših zemalja, Španjolska, idealna za početak našeg novog projekta “Be a buddy not a bully”.

Za mobilnost u Španjolskoj počeli smo se pripremati još početkom studenog održavajući sastanke Erasmus+ ekipe, izrađivajući loga, plakate, te provodeći ankete na temu bullyinga u našoj školi. Nedavno smo počeli uređivati Erasmus+ kutak u školi gdje učenici i profesori mogu saznati više o našim mobilnostima i projektima, a ubrzo će se i Španjolsku pridružiti kutku. Cijela Erasmus+ ekipa Srednje škole Bol bila je angažirana za izrađivanje radova za Španjolsku i za uređivanje kutka.

Nedavno smo priveli kraju snimanje videa na temu vršnjačkog nasilja i emocionalne inteligencije. Potrudili smo se što bolje prikazati kako različite vrste nasilja utječu na pojedinca, njegovo ponašanje i odnos s okolinom.

Na mobilnost u Španjolsku putuju naše dvije profesorice Petra Kokeza i Rovena Trivanović, te 6 učenica, a trajat će od petka 7.2. do subote 15.2. Dva dana ćemo provesti u Barceloni, a ostatak u Montoru, te ćemo posjetiti Sevillu i Cordobu.

Španjolska je zemlja bogate kulture i povijesti, te desetljećima dominira turističkim područjem. Barcelona i Sevilla njezini su dragulji koji oduševljavaju svojom ljepotom. Tako da od ovog putovanja ne očekujemo ništa manje. Također, jedva čekamo upoznati nove partnere, te raditi na temu bullyinga, a nekima će ovo biti i prvi put u host obiteljima.

U Španjosku krećemo spremni za nove avanture i s dovoljno mjesta u srcu za nove uspomene.