Tekst: Rovena Trivanović i Petra Kokeza

Prije nekoliko dana smo zajedno sa našim učenicima dobile oznaku Nacionalne kvalitete od eTwinning tima za naš prvi Erasmus+ projekt  ˮ Be A Responsible Part in the Digital World of Tomorrow ˮ.  Projekt je službeno završio 31.8. 2020. godine, ali sve ono lijepo što nam je donio ostaje zauvijek sa nama. Zvuk Oliverove pjesme Galeb i ja u pozadini našeg videa o otoku Braču u srcu Finske nam i nakon tri godine izmami suze ponosa jer smo unatoč naizgled škrtom otoku i osjećaju zabrinutosti kako ćemo se nositi sa velikim školama sa puno Erasmus+ utakmica u nogama pokazali da je ono što nosimo u sebi itekako dovoljno za sjaj.

Radionice kuhanja, posjete muzejima, radio i tv postaji, planinarenje u Aosti, šetnja po Olimpu, uspon do Zmajeve špilje…su iskustva tijekom kojih smo bile i učiteljice i učenice, stalno učeći u hodu i otkrivajući nove dimenzije vlastitih bića.

Kada smo odlučile sudjelovati u projektu po principu ˮ leap of faith ˮ ni u najsmjelijim scenarijima nismo mogle ispričati priču koja nam se putem dogodila. Upoznale smo prekrasne, uspješne, a opet jednostavne ljude, posjetile Finsku, Poljsku, Italiju i Grčku ( Njemačka i Aachen nam se nisu dogodili zbog zabrane putovanja), okušale se kao domaćice našim partnerima i cvjetale od ponosa gledajući naše učenice i učenike kako se razvijaju zajedno sa nama.

Hvala svima koji su nam pomogli da naše prvo Erasmus+ iskustvo bude baš ovakvo kakvo je- škrinjica povjerenja, radosti, zahvalnosti, ponosa i osjećaja da smo svi dali najbolje od sebe!

 

Nacionalna ozaka kvalitete eTwinning - Petra Kokeza

 

Nacionalna ozaka kvalitete eTwinning - Rovena Trivanovic