Pravo i pošteno je da ciklus lipih priča započne s nečim što se tiče upravo ljepote i to one modne, kreativne, umjetničke…

Za početak smo zato izabrali upravo mladu, lijepu i kreativnu modnu dizajnericu iz Bola, s prebivalištem u Zagrebu i samo djeliće njene uspješne modne priče, s posebnim naglaskom na Bol.


Antonia Jakšić Dorotić

Osim nama dragog bolskog podrijetla, u svojoj bogatoj biografiji ima za Bol vezane i brojne poslovne uspjehe – modne revije, izložbe i ljetne radionice.

Brojni kretivni poslovi, kazališne kostimografije i modni uspjesi u Zagrebu, ostaju nam za neku drugu priču, ali da ne preskočimo barem aktualne vijesti:

Svoje unikatne radove i najnovije kreacije predstavila je i na  tradicionalnoj obrtničkoj modnoj reviji – 82. “Zlatnoj igli” uz druge poznate dizajnere. Modna revija je održana u TV studiju Anton Marti na Hrvatskoj radioteleviziji, uz izravan televizijski prijenos. Antoniji je to bilo već četvrto predstavljanje.
Njenu posebnu AJD’sign odjeću odnedavno možete naći i u Splitu, u simpatičnom butiku trgovačkog centra Joker! Trenutno je asistent na Tekstilno – tehnološkog fakultetu, a ponosna je majka sina Andrije. Poznatom i uspješnom suprugu, proslavljenom tenoru Domagoju Dorotiću, morat ćemo posvetiti posebnu lipu priču, iako bi detalji glazbeno – modne uspješne bračke veze bili odličan kraj ovog osvrta.

Ovom prilikom zahvaljujemo Antoniji za prekrasnu i kreativnu radionicu koju je odradila i poklonila brojnoj bolskog djeci prošloga ljeta u Bolu, pa mali podsjetnik i na to:

U organizaciji Centra za kulturu Bol i u sklopu 28.Bolskog lita održala se u kolovozu dvotjedna kreativna i reciklažna modna radionica “Uz malo lavura do lipih montura”, pod vodstvom  Antonije Jakšić Dorotić. Na radionici su se izrađivali nakit, ukrasi i torbe, sve inspirirano morskim i drugim zanimljivim motivima uz korištenje materijala, odjeće i predmeta iz zimskog buvljaka. Dječje kreacije  iz radionice bile su predstavljene na zajedničkoj reviji na rivi i prodane za 1600 kn koje su donirane Bračkim pupoljcima.

Veselimo se novim uspjesima i naravno bolskim radionicama.

Čestitamo i hvala.