Izvor: Terra Hub Croatia | Foto: Terra Hub Croatia (Mljet)

Izazov prirode: Adriatic Plastic Challenge 2018 by Terra Hub Croatia

ŠTO?

Adriatic Plastic Challenge je timsko natjecanje koje završava dvodnevnim hackathonom koji smo nazvali NO Plastic Sprint. A počinje uskoro, nizom informativno-edukativnih aktivnosti i događanja u Zagrebu, Poreču i Puli, koje smo pripremili za vas zajedno s aMORE festivalom moru.

ZAŠTO?

Želimo podići svijest ljudi o problemu plastike u moru i promovirati odgovorno ponašanje na više razina – u vladi i javnom sektoru, kod poslovnog sektora te kod svih pojedinaca, građana i potrošača. Zato što želimo vidjeti stvarnu promjenu! Ne želimo plastični Jadran.

KAKO?

Tražimo inovativna rješenja problema gomilanja plastičnog otpada u moru. Rješenja koja će djelovati bolje i brže od normalnog. Ili koja će ubrzati nastajanje potpuno novih modela. Ili koja će dramatičnim skokom promijeniti način kako nešto sada radimo ili zamišljamo mogućim.

OD KUDA SAD TO?

Zato što GOTOVO SVAKI komad plastike ikad proizveden u svijetu još uvijek postoji. Manje od 5% proizvedene plastike se reciklira. Većina otpadne plastike završi u moru. Dolazi s kopna. Zbog naših navika i obrazaca ponašanja, proizvodnje i potrošnje. Želimo potaći i omogućiti STVARNU promjenu.
.

GDJE I KAKO?

Natjecanje će početi javnim pozivom upućenom svima koji imaju volju, znanje, ideju i strast za rješavanje problema i očuvanje mora. Svi će biti pozvani da sudjeluju u Adriatic Plastic Challenge hackathonu.

KADA?

Pratite našu web-stranicu i društvene mreže. KUHAMO detalje, nagrade, poticaje, akceleratore, inkubatore… Bit će uzbudljivo!

Želimo okupiti sve važne dionike i partnere poput javnosti, udruženja, medija, vladinog i civilnog sektora, proizvodnog i prodajno-distribucijskog poslovnog sektora, stručnjake, istraživače… u kolaborativnu platformu sa ciljem zajedničkog pronalaska održivih i inovativnih rješenja.

ŽELIMO VIDJETI STVARNU PROMJENU.

Za početak, radimo zajedno s aMORE festivalom moru, uz seriju događanja, radionica, izložbi, predavanja, dijaloga, filmskih projekcija i kvizova sa ciljem podizanja svijesti javnosti o problemu.

Za NO Plastic Sprint natjecanje još okupljamo sredstva i partnere. Krenite i Vi s nama, zajedno u more izazova! U svibnju, lipnju i srpnju 2018. u Zagrebu, Poreču i Puli.

I još jednom ZAŠTO?

Zato što želimo vidjeti STVARNU promjenu.