Mi smo UNISPORT i predstavljamo novu dimenziju sporta. Mi smo studenti, mladost, sport, obrazovanje, rekreacija, zabava, budućnost, prijateljstvo, amaterizam, olimpizam, zdravlje, volonterizam, ljubav, POBJEDA…

UniSport predstavlja jedan od najmasovnijih te zasigurno najzabavniji sustav sporta u RH, koji broji više od 100 manifestacija godišnje. U ožujku 2014. g. u suradnji sa Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Splitu, a pod pokroviteljstvom Općine Bol, te na inicijativu Splitskog sveučilišnog sportskog saveza – UNISPORT ST-a, pokrenut je projekt Unisport škola višestranog razvoja i identifikacije talenata – „UNISPORT BOL“ koja danas okuplja i uspješno radi sa više od 60 djece.  Osnovni cilj rada Unisport škole BOL je svestrano utemeljenje sportskog obrazovanja i odgoja djece Općine Bol. Unisport škola višestranog razvoja i identifikacije talenata poseban je oblik škole sporta u koju se uključuju djeca mlađe školske dobi (od 1. do 4. razreda osnovne škole) i tamo stječu osnove bazičnih, timskih i individualnih sportova, razvijaju široki spektar motoričkih sposobnosti i znanja a sve bez rane selekcije i specijalizacije koja bi im uskratila višestrani sportski razvoj koji predstavlja temelj uspjeha u svakom sportu.

U suradnji sa Big Blue Sport svake godine organiziramo školu biciklizma a od 2017. godine smo započeli i uspješno provodimo UNISPORT školu košarke za sve osnovnoškolce u suradnji sa KK Brač. Kroz UNISPORT školu košarke naši osnovnoškolci usavršavaju motoričke sposobnosti na već stećena motorička znanja usvojena kroz Unisport školu višestranog razvoja.

Kako bi trenažni proces za djecu imao smisla, organizirali smo odlaske na sportska natjecanja najmlađih tj Međunarodne dječje olimpijade na kojima svake godine gostujemo u Mostaru i Herceg novom i na kojima postižemo zapažene rezultate.

Kruna cijelogodišnjeg rada sa djecom je Međunarodna dječja olimpijada koju kao domaćini sredinom listopada svake godine organiziramo u Bolu i na kojoj okupljamo preko 250 djece iz Hrvatske, BIH i Crne gore sa osnovnim ciljem da među djecom kroz sport i zabavu promičemo zdrav način življenja te da ih animiramo za bavljenje sportskim aktivnostima.

Važan segment u životu mladih za nas je volontiranje kroz kojeg mladi stječu nova znanja i vještine. Stoga u organizaciju naših sportskih događanja svake godine uključimo velik broj osnovnoškolaca i srednjoškolaca Općine Bol a naše polaznike potićemo da volontiraju na ostalim sportskim manifestacijama koje se održavaju u Bolu ( npr. WTA Tenis turnir, Međunarodna dječja olimoijada, Biciklističke i Cross utrke ) i Splitu ( Međunarodna veslačka regata osmeraca Sveti Duje, Unisport Finals, Europsko sveučilišno prvenstvo EUSA Split 2017 – koja se održavaju u organizaciji našeg saveza )

 

SPLITSKI SVEUČILIŠNI ŠPORTSKI SAVEZ
Toni Batinić, glavni tajnik
Matoševa 56, 21 000 Split
Mob: +385 98 678 656
[email protected]