Čestitamo našim robotičarima na osvojenom zlatu, srebru i bronci, te time i plasmanu na svjetsko prvenstvo u Kanadi!

U prvom kolu Hrvatske robotičke lige okupili su se najbolji hrvatski mladi robotičari. Natjecanje se održalo u Osnovnoj školi Mate Lovraka u Zagrebu 18. i 19. studenog.

U konkurenciji od ukupno 90 ekipa u 10 kategorija, bolski robotičari su osvojili tri medalje.

U kategoriji OnStage Secondary tim  Maestral (Marija Karninčić, Katarina Karninčić i Leon Lisičar) osvojili su brončanu medalju, tim Boduli (Petra Soljačić, Hana Šesnić, Ela Pavišić) osvojili su srebrnu medalju. Zlatom se okitio tim CroBlueAdriatic ( Frane Radić, Ante Kraljević, Mia Pivčević, Lucija Ivičić, Nicol Lovrić) i na taj način se plasirao na svjetsko prvenstvo koje će se održati u lipnju u Montrealu (Kanada).

Podsjetimo:

RoboCup Junior Zagreb 2017

Najbrojnije natjecanje Hrvatske lige robotičara i ovoga puta okuplja najbolje hrvatske mlade robotičare u Zagrebu 18. i 19. studenog u OŠ Mate Lovraka (Dubrava). Prijavljeno je ukupno 90 ekipa u 10 kategorija, a na natjecanju osim hrvatskih robotičara, sudjeluju i ekipe iz Italije, Rusije, Slovačke i BiH.

Bolski su robotičari krenuli u petak, 17.11., a natjecanja su imali u subotu i nedjelju. Vraćaju se noćas zadnjim trajektom na Brač.

Njihova je mentorica Lucija Špacal, a u pratnji je bila i pedagoginja Ana Bodlović. Čestitamo!