Večeras 13. kolovoza na bolskoj rivi u 20 sati otvara se europski sportski događaj, IFCA Grand Prix i Europsko prvenstvo windsurfa u Junior, Youth i Master konkurenciji za žene i muškarce.

Natjecanje traje od 13. -19. kolovoza u Zoo station Bol. Trenutno je online prijavljeno oko 60 natjecatelja iz Austrije, Njemačke, Poljske, Norveške, Mađarske, Turske, Slovenije, Švicarske, Italije, Estonije, Francuske, Arube, Curacao, te naravno Hrvatske. Prvo moguće jedrenje je u utorak 14. kolovoza u 12 sati, a jedri se svaki dan od 12 sati do 19 sati, zaključno sa subotom kad je na Bolskoj rivi u 21h proglašenje pobjenika te dodjela pokala.

Regata je službeno europsko prvenstvo po kategorijama tako da se u mlađem uzrastu očekuje žestoka borba za titule. U najmlađim kategorijama hrvatske boje brane Lara Bulić u kategoriji women junior, te Ian Anić u kategoriji men junior.

Favoriti za apsolutnog pobjednika Grand Prix Croatia Bol 2018 su naš Enrico Marotti, Poljak Rutkowski te Francuz Jacquin dok u ženskoj konkurenciji kao favoriti figuriraju prošlogodišnja pobjednica Estonka Vilop te  Vedrana Brnčić.

Regata se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe  Kolinde Grabar Kitarović.