Peti po redu humanitarni kros “Đir oko Bola” održao se prvog svibnja, na Praznik rada. Na đir oko Bola prijavilo se oko 150 djece uz 141 prijavljenih trkača (od kojih je 90 trčalo), a sav prihod (12.400 kn) od prijava namijenjen je udruzi za djecu sa posebnim potrebama “Brački pupoljci“. Prijavljeni trkači su bili iz Hrvatske, Slovenije, BIH, Mađarske i Francuske.

Poneki su mještani donirali 70 kuna koliko je iznosila cijena prijave iako nisu trčali kros. Sudionici su bili podijeljeni u četiri kategorije: djeca do 7 godina, koja su trčala 400 metara, od caffe bar Big Blue-a do Konzuma i natrag, djeca od 8 do 15 godina, koja su trčala do Vinarije i natrag, ukupno 800 metara; odrasli (od 16 do 45 godina) kao i odrasli veterani (svi stariji od 45 godina) koji su trčali 8 kilometara. Dionica za odrasle od 8 km uključivala je rivu, sve do vrha Zlatnog rata, potom zaobilaznicu, te gornji put do Dominikanskog samostana, niz Ložu, preko tržnice natrag na rivu i do cilja ispred kafića “Big Blue”.

Na cilj je prvi stigao Peter Kastelic za 31 minutu i 33,7 sekunde. Najmlađi sudionik bio je 12- godišnji Max Pori. Najstariji sudionici bili su 66-godišnja Jolanda Ravnikar i 72-godišnji Majk Lapuh. Prva tri mjesta među muškarcima u utrci odraslih zauzeli su Peter Kastelic, Žiga MacedoniNik Zobec. Prva tri mjesta među ženama zauzeli su Ana Šimec, Dominika AhačićMojca Turčin. Prvi domaći Tonči Šeparović je stigao na cilj kao dvadesti, a drugi Lovre Eterović je stigao u cilj kao 27. Dobitnice i dobitnici za svoje uspjehe dobili su medalje i darove, koji su im uručili načelnik općine Bol Tihomir Marinković, direktor TZO Bol Markito Marinković, potpredsjednica udruge “Brački pupoljci” Mirjana Nižetić i organizatorica Leona Garbajs.