Svako događanje međunarodnog karaktera koje se održi u Bolu šalje sliku u svijet o našem mjestu. Jedno od takvih važnih ljetnih događanja sportskog tipa je regata IFCA Grand Prix Croatia koja se ove godine održavala od 13. do 19. kolovoza.

Dovoljno je pogledati društvene mreže i pronaći stotine lijepih tirkiznih fotografija Bola koje su u svijet slali sudionici regate kojih je ove godine bilo 58, a stigli su iz cijeloga svijeta, iz Austrije, Italije, Njemačke, Srbije, Slovenije, Mađarske, Norveške, Nizozemske, Turske, Estonije, Arube, Curacaa, Poljske, i naravno, iz Hrvatske. Brzo su zaboravljene kratke početne poteškoće s vjetrom i nevremenom, i regata IFCA Grand Prix Cupa kao i Europsko prvenstvo u starosnim kategorijama junior, youth, master za žene i muškarce uspješno su održani.

U ženskoj konkurenciji odvozilo se 5 kompletnih regata i apsolutna pobjednica je Brigita Vilop iz Estonije, drugoplasirana je Turkinja Nazli Urenli a treća je Hrvatska predstavnica Katarina Pelivan.

U starosnoj kategoriji Youth (do 21 godinu) pobjednica je 20- godišnja Brigita Vilop, drugoplasirana je 18 – godišnja Turkinja Nazli Urenli, a trećeplasirana je domaća predstavnica 15 – godišnja Lara Bulić.

U kategoriji Junior (do 17 godina) nije bilo dovoljno predstavnica da bi natjecanje bilo službeno.

U muškoj konkurenciji nakon odvožena 3 kompletna plova apsolutni pobjednik je domaći natjecatelj Enrico Marotti, drugoplasirani je također Hrvat Luka Mratović dok je treći Talijan Bruno Martini.

U starosnoj kategoriji junior (do 17 godina) pobjednik je Talijan Alessandro Iotti.

U kategoriji youth (do 21 godina) pobjednik je Francuz Damien Arnoux.

U kategoriji master (35+) pobjednik je Hrvat Marko Sekulić.

U kategoriji grandmaster (45+) pobjednik je Talijan Marco Begalli.

Pobjednici u starosnim kategorijama ujedno su i službeni Europski prvaci za 2018. godinu.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović.

Organizatori zahvaljuju Općini Bol, TZ Bol i svim ostalim sponzorima na pomoći pri organiziranju natjecanja, restoranu Taverna Riva, Hotelu Kaštil i Bluesun Hotelima za svu podršku natjecateljima.