Završio je 9. međunarodni Backgammon Bol Open turnir. Na turniru je ove godine iz više razloga bilo znatno manje igrača no lani, njih 18. Igrači su uglavnom bili iz Hrvatske, zatim BiH te je bio jedan predstavnik iz SAD. Natjecanje je prošlo u mirnoj atmosferi. Natjecatelji su i ovog puta bili oduševljeni nagradama koje tradicionalno Bolski Backgammon klub izrađuje u kamenu. Ove godine su to bile plakete koje na sebi imaju odvojivu medalju, sve u kamenu. I dalje je Bolski turnir hvaljeni turnir zbog kvalitetne organizacije. Valja napomenuti da igrači za vrijeme trajanja turnira imaju povlaštene cijene privatnog smještaja koje sponzorira Bol Tours, povlaštene cijene hrane u hotelu Bluesun hotel Elaphusa koje sufinancira TZO Bol. Sam hotel Elaphusa sponzorira kongresnu salu u kojoj se turnir odvija.

Nakon dva cjelodnevna i noćna igranja, pobjednik glavnog dijela turnira je Kristijan Čuljat (Zg), drugo mjesto je pripalo našem predstavniku Stipi Šesniću dok je trofej za treće mjesto odnio Tihomir Zinić (Hrvat s njemačkom adresom).

Kako je na turniru bio prisutan predsjednik hrvatskog backgammon saveza , organizatori su odmah pokrenuli razgovor kako bi neke stvari trebalo mijenjati kako bi se ova igra vratila u svom punom sjaju na scenu, jer se ne smije zaboraviti činjenica da je Hrvatska aktualni europski prvak te da imamo hrvatskog igrača koji je u vrhu najboljih igrača svijeta.

Stoga se nadamo da će se tokom ove i iduće godine neke stvari ipak riješiti i pokrenuti, da nam ipak dogodine, jubilarni 10-i turnir bude na višem nivou i da što više ljudi prenese svoje dojmove iz Bola. Na zatvaranju turnira bili su prisutni durektori Bluesun hotela Elaphusa Vinko Martinić i Željan Jelavić.