Više od 3000 trkača i hodača sudjelovalo je u četvrtom po redu Zagreb Advent run humanitarnoj utrci. Ove godine su se trkači zalagali za borbu protiv melanoma te podržali rad Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože ” Zdravi pod suncem”.

Ova utrka je bolskim trkačima tradicionalno posljednja utrka u godini (posljednja u gostima), te su se ove godine pojavili u većem broju nego lani. U utrku su se uključile mlade snage, obje kćeri Nataše i Zvonimira Jakšić. Boljani o organizaciji imaju samo pohvale jer zasigurno nije lako u ovom periodu adventa u Zagrebu zatvoriti na nekoliko sati cijeli promet u centru grada te tako omogućiti nesmetano odvijanje utrke. Samo zagrijavanje i označavanje starta je vodio trofejni hrvatski tenisač Marin Čilić.

– Cijelim putem su nas bodrili slučajni i namjerni prolaznici, orila su navijanja, mijenjali se transparenti podrške, aplauzi…. Na stazi sama pozitiva, kostimirani trkači koji su kao jedno. Unatoč hladnoći svuda osmjesi oko nas, bodrenja ako kloneš…. Ma dojam super.

Naravno, otišli smo iz Zagreba sa pozdravom- vidimo se dogodine na istom događaju!- ispričala je svoje iskustvo nakon sudjelovanja Breza Marinković.

Rezultati:

Ženska utrka na 5km (1127 dotrčalo do cilja)

Nataša Paleka Jakšić – 336 s vremenom 29:50
Breza Marinković – 736 s vremenom 34:18
Ivona Radić – 752 s vremenom 35:03

Muška utrka na 10 km (776 dotrčalo do cilja)

Zvonimir Jakšić – 237 s vremenom 52:01
Tonči Šeparović – 148 s vremenom 48:55