Tekst: PR

Na dan finala, u nedjelju 9. lipnja s početkom u 10:30 u Hotelu Elaphusa u Bolu besplatni seminar za trenere na temu treninga uma kod profesionalnih sportaša osobno će održati Alberto Castellani, predsjednik Global Professional Tennis Coach Association (GPTCA) odnosno Svjetske organizacije profesionalnih teniskih trenera, u teniskim krugovima poznatiji po nadimku “mental maestro”.

Prije nego je krenuo u osvajački pohod na 20 Grand Slam naslova, Roger Federer potražio je pomoć sportskog psihologa kako bi pronašao mir svojih misli dok je na terenu. Simona Halep imala je pomoć sportskog psihologa prije nego je konačno osvojila svoj prvi Grands Slam. Andy Murray učinio je isto i stigao do prvog mjesta na svijetu. Brojni drugi tenisači kao što su Fabio Fognini, Carla Suarez Navarro i Dominika Cibulkova također su otvoreno govorili o važnoj ulozi koju su profesionalci imali u popravljanju njihove ‘mentalne igre’.  Teniska federacija SAD-a uvela je i posebnu sekciju za sportsku psihologiju s ciljem boljeg razvoja igrača od najranije dobi. S razlogom svjetska sportska javnost odavno već tvrdi  kako je trening uma podjednako važan kao i kondicija i tehnika igre.

WTA Croatia Bol Open i Središnji državni ured za šport pozivaju na besplatni seminar na temu treninga uma kod profesionalnih sportaša, koju će osobno održati Alberto Castellani, predsjednik Global Professional Tennis Coach Association (GPTCA) odnosno Svjetske organizacije profesionalnih teniskih trenera. U teniskim krugovima poznat po nadimku “mental maestro”,  ujedno i vrhunski trener, Alberto Castellani razumije ulogu trenera i ‘mentalnog fitnessa’ koji je ključan za uspjeh sportaša na svim nivoima sportske karijere, kao i koje tehnike primjenjivati u različitim fazama meča.

Besplatni jednodnevni seminar o mentalnom treningu namijenjen je profesionalnim trenerima i onima koji razvijaju trenersku karijeru. Tehnike i znanja koja će ugledni predavač predstaviti, korisna su i primjenjiva ne samo u tenisu već i u drugim sportovima. Seminar se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela u čemu će mu pomoći i dva profesionalna sportaša. Svim sudionicima edukacije po završetku će biti dodijeljena potvrda o sudjelovanju, odnosno certficate of attendance of ISMCA (International Sport Mental Coach Association). Polaznicima edukacije osigurane su i ulaznice za finalni meč WTA CROATIA BOL OPENA, uključujući i koncert Nine Badrić te nastup Lole Astanove.

 Detaljan program seminara pogledajte ovdje, prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 6. lipnja na mail [email protected].

 

O PREDAVAČU

Predsjednik Svjetske organizacije profesionalnih teniskih trenera Alberto Castellani već 15 godina je redovni profesor na Fakultetu kineziologije Sveučilišta u Perugi gdje predaje “Teorije i tehnike podučavanja u individualnim sportovima” te na specijalističkom studiju.Između ostalog, međunarodni je ATP trener s diplomom teniskog trenera u Državnoj školi za edukatore u Rimu, koja djeluje pod Talijanskog teniskom federacijom (ITF) i član „Coach of the Coach Association of the ATP“ (Professional Tennis Association), najrelevantnije međunarodne organizacije za profesionalne teniske trenere.

U posljednjih 30 godina trenirao je brojne ATP Top 100 igrače, među kojima su: Marc Rosset (renking karijere ATP #9), Janko Tipsarevic (renking karijere ATP #8), Ivo Karlovic (renking karijere ATP #14), Hicham Arazi (renking karijere ATP #22), Karim Alami (renking karijere ATP #25), Adrian Voinea (career-high: ATP #36), Rainer Schuettler  i brojne druge.