Magazin Windfoil Zone je za prvi članak o mladim i perspektivnim vozačima izabrao upravo našeg Boljanina Iana Anića. Njihov intervju prenosimo u cijelosti (preveden s engleskog). Originalni članak na engleskom možete pogledati  OVDJE.

Ovo je prvi članak u novoj kategoriji pod nazivom “Young Guns”. Cilj je predstaviti mlade i perspektivne jedriličare u windfoil kategoriji da im se pomogne razvijati u sportu. Danas smo razgovarali s Ianom Anićem, Young gun-om iz Hrvatske koji je prihvatio novu disciplinu i ima velike ambicije.

Windfoil Zone je sretan što može podržati ove mlade momke i djevojke. Kontaktirajte nas ako ste to vi ili znate nekoga tko zaslužuje biti tema ovih članaka u budućnosti.

Ime: Ian Anić
Starost: 12 godina
Domaći teren: Bol, otok Brač, Hrvatska
Sponzori: Active Bol (roditelji), Bug fins & foils

Windfoil Zone: Hvala što ste odgovorili na naša pitanja, Iane!
Možete li se predstaviti našim čitateljima?
Ian Anic: Zovem se Ian Anić. Pohađam 6. razred osnovne škole u Bolu, gdje i živim. Moj domaći teren za jedrenje udaljen je samo 2 km!

WZ: Koliko ste imali godina kada ste počeli jedriti na dasci?
IA: Počeo sam jedriti na dasci kada sam imao 4 godine.

WZ: Kada ste prvi put pokušali windfoil?
IA: Tijekom ljeta 2018. prvi put sam probao windfoil.

WZ: Kakvi su vam planovi za 2019. godinu i za budućnost?
IA: Želim biti najbolji junior u Hrvatskoj u disciplinama slalom i windfoil, i želim postići dobre rezultate u juniorskoj utrci PWA u Bolu 2019. godine.

WZ: Dobivate li podršku za to?
IA: Jako mi je drago što me moja obitelj podržava jer je oprema za jedrenje na dasci zaista skupa. Moj tata ima centar za jedrenje na dasci i dopušta mi da koristim svu opremu. To je RRD centar pa ja vozim RRD daske i jedra.
Tamo sam se također susreo s Rajkom Zuzekom iz Bug fins & foils. Vidio me kako vozim i postao moj sponzor.

WZ: Mnogi čitatelji našeg bloga su početnici ili čak nisu ni počeli s windfoil-om. Imate li kakvih dobrih savjeta za učenje windfoila?
IA: I ja sam početnik u windfoil-u, tako da nemam mnogo savjeta, ali mislim da je dobro početi sa freeride jedrom.

WZ: Hvala vam što ste odgovorili na naša pitanja i sretno s vašim planovima! Imate li što dodati za kraj ovog intervjua?
IA: Samo vozite windfoil i zabavite se!