U Bluesun hotelu Elaphusa u subotu i nedjelju 31. kolovoza i 1.rujna održan je jubilarni 10. međunarodni Backgammon turnir u organizaciji bolskog Backgammon kluba.

Sudjelovalo je 19 igrača (Hrvatska, BiH, Makedonija, Slovenija, Crna Gora, Bugarska, SAD). Očekivani veći broj igrača se nažalost smanjio zbog održavanja jednog turnira u BiH u istom periodu koji je tim igračima važan za bodovnu listu (podsjetimo se da je ova igra u BIH duboko ukorijenjena u njihovoj kulturi).

No, unatoč svemu, turnir je protekao u fair play igri, ugodnoj atmosferi i nekoliko izrazito interesantnih i napetih mečeva.
Otvaranje turnira je uveličao jedan od direktora Bluesun hotela Željan Jelavić, dok je na zatvaranju i samoj dodjeli nagrada bio prisutan načelnik Općine Bol, Tihomir Marinković.

Pobjedu je odnio hrvatski igrač Srećko Raić, dok su Vlado Zirojević i Draženko Vučina, obojica predstavnici BiH osvojili 2. i 3. mjesto.

Naši bolski igrači Stipe Šesnić i Marko Aždajić su zauzeli 9. i 15. mjesto. Dalibor Pavošević ove godine nije igrao već je obavljao dužnost direktora i koordinatora turnira.

Backgammon klub Bol se zahvalio glavnim sponzorima turnira Općini Bol te Bluesun korporaciji i hotelu Elaphusa, dok ja načelnik Tihomir Marinković naglasio da će i ubuduće podupirati organizaciju ovog događaja.

Prva nagrada je kameni board a sve su nagrade unikatne i izrađuju se od kamena isključivo na otoku Braču.