Od ponedjeljka 8. srpnja do subote 13. srpnja u Bolu se održava prvo natjecanje u Professional Windsurfing Association (PWA) “Slalom qualifier” i “World tour” za mlađe od 20 godina. Ovo je novi koncept profesionalnog windsurfing toura jer sve veći broj mladih natjecatelja želi sudjelovati u PWA World touru. Zbog izuzetno visokog nivoa nemaju mogućnost sudjelovati, pa će se skupljati bodovi kroz juniorski Svjetski kup te će najbolji imate priliku voziti s najboljima na svijetu. Od naših natjecatelja Enrico Marotti i Luka Mratović su redovni sudionici PWA World toura a nakon ovog kruga u Bolu šansu će dobiti i najbolji s ovog natjecanja. U siječnju se vozila regata juniorskog kupa gdje je domaćin bila Španjolska Almeria.

Bolsku startnu listu kod muškaraca predvode Marotti i Mratović a od mlađih u kategoriji do 13 godina  Boljanin Ian Anić koji važi za favorita.

Žensku flotu predvodi Marion Mortefon, trenutno druga na svjetskoj rang listi i Anna Biagolini, trenutni prva u kategoriji do 20 godina.

Našu mladu flotu u kategoriji do 17 predvodi Lara Bulić, treća u Europi u kategoriji do 20 godina. Uz natjecanje, svaku večer će se odvijati after beach party u suradnji s beach barovima “Noa” i “Ured”.

U srijedu 10. srpnja u beach baru “Noa” s početkom u 19h održava se dobrotvorni grill na kojem će se skupljati donacije za dvije udruge,

“Brački pupoljci” te za ekološku udrugu “Surferi za more”. PIK Vrbovec  u suradnji sa Zoo Station Bol te beach barom “Noa” organiziraju donatorsku večer za spomenute dvije udruge. Organizatori smatraju da udrugu “Brački pupoljci” ne treba posebno predstavljati te da je za njihov rad potrebna stalna pomoć, naročito otočana.

Udruga “Surferi za more” je ekološka udruga koja je nastala kao odgovor na sve veći problem otpada koji završava u moru. Od mora žive mnogi, a posebno oni koji se,kao organizatori ovog turnira, bave sportom, stoga žele podržati ekološku udrugu.