U Bolu će u produženom vikendu od 5. do 8. listopada uživati teniski rekreativci na tenis turniru Match Bol Open. Bol će biti domaćin tenis turnira iz HUT TOUR SERIJE 1000. HUT tj. Hrvatska unija tenisača je krovna organizacija tenisača rekreativaca koja okuplja više od 2 000 članova iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije u čijem kalendaru je više od 60 ovakvih turnira godišnje. Organizator natjecanja je Športsko društvo Bol uz pomoć tvrtke Bluesun pod pokroviteljstvom Općine Bol i Turističke zajednice Općine Bol. Produženi vikend na početku listopada idealno je vrijeme za sportske aktivnosti i razgledavanje Brača jer je još uvijek toplo i za kupanje, rekao je Tonči Buljan u ime organizatora. Teniski rekreativci na ovakva natjecanja putuju sa svojim obiteljima pa su organizatori isplanirali za posjetitelje čitav niz aktivnosti kako bi im vikend u Bolu na Braču bio nešto više od tenisa.

Službeni dio turnira počinje u subotu 5. listopada na tenis centru „Bluesun“ gdje se sprema posebno iznenađenje za sve Boljane i Bračane. Kao gosti turnira dolaze članovi Oldtimer kluba Imotski koji će dovesti 20 oldtimer Mercedesa posebno ukrašenih za naš turnir. Prilika je to svima da dođu na tenis centar, razgledaju povijesna vozila i uživaju u tenisu. U subotu navečer u konobi Vallum u hotelu Elaphusa organiziran je sportski pub kviz, na koji su pozvani mještani, uz muziku uživo i zabavu. Nastavak tenis natjecanja je u nedjelju 6. listopada kada će svi zainteresirani vojnim vozilima moći razgledati unutrašnjost otoka Brača.
Želja organizatora je u Bol dovesti ljude da se prije svega odmore od posla, uzmu pauzu od svakodnevnih obaveza i zaigraju tenis. Odatle i službeni slogan turnira – “napravibreak”. Prijave za turnir su otvorene do petka 4. listopada kada će biti izvučen ždrijeb po dobnim kategorijama i određen raspored igranja. Više informacija o turniru na http://www.napravibreak.com.