Tekst: Matej Sunara | Foto: Jakov Matić

Na centralnom teniskom terenu Bluesun hotela u Bolu održana je peta Međunarodna dječja olimpijada. Sudjelovalo je preko 200 djece iz sedam sportskih škola, a snage su odmjerili u tri discipline: sprint na 60 metara, poligon s preprekama i skok u dalj.

Splitski sveučilišni sportski savez organizirao je dvodnevni događaj koji je zabavio i razgibao male sportaše, a domaćini iz Unisport škole višestranog razvoja Bol su se potrudili da djeci natjecanje ostane u lijepom sjećanju. Natjecanje je trajalo tri sata, a djeca su bila radpoređena po godištima od 2008. do 2014. Uz domaćine iz Bola, sudjelovale su i škole: Univerzalna sportska škola Žutko iz Splita, Univerzalna školica sporta Jump iz Herceg Novog, Škola zabavne atletike iz Trebinja, Sportsko društvo Zvrk iz Supetra, Atletski klub Sanja iz Bara te Univerzalna sportska škola Sport talent iz Mostara.

Najbolji su bili sportaši Atletskog kluba Sanja iz Bara. Drugo mjesto je osvojila Škola zabavne atletike iz Trebinja, a treći su bili domaćini iz Unisport škole višestranog razvoja – Bol.

Medalje najboljim sportašima su dijelili Markito Marinković, direktor Turističke zajednice općine Bol, Tihomir Marinković, načelnik općine Bol, Toni Gamulin, predsjednik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza te Toni Batinić, tajnik Splitskog sveučilišnog sportskog saveza. Svi sudionici su za uspomenu dobili i medalju od bračkog kamena čiji je vizualni identitet osmislio Ivica Jakšić Čokrić Puko, čuveni bolski umjetnik.

Organizatori su se zahvalili sudionicima, a oni su obećali da se u Bol vraćaju i dogodine.