U subotu 13. srpnja 2019.,  službeno je zatvoreno međunarodno windsurf natjecanje PWA World Tour Qualifier & Youth Junior Tour. Bez obzira na nestabilno vrijeme i povremenu kišu, regata je uspješno održana te je muška divizija odvozila ukupno 14, a ženska 12 regata. 

Iako nakon četvrtka 11. srpnja  na žalost nije bilo vjetra, 20-25 čvorova maestrala u četvrtak je bilo više nego dovoljno da se regata uspješno odvozi i da natjecatelji uvide potencijal Bola kao svjetske windsurf destinacije.

Na natjecanju su pobjedu odnijeli Francuskinja Marion Mortefon, inače u ukupnom svjetskom poretku trenutno 2. windsurferica na svijetu u ovoj kategorij  te Talijan Ennio Dal Pont.

Hrvatski predstavnik i olimpijac Luka Mratović zauzeo je drugo mjesto u muškoj kategoriji, treće mjesto Šibenčanin Ante Berlengi, a u ženskoj kategoriji treća je bila Katarina Pelivan.

U regati su se natjecale i mlade hrvatske windsurf snage – Lara Bulić u kategoriji U17 i Ian Anić u kategoriji U13, a koji su u ukupnom poretku zauzeli 4. mjesto u ženskoj i 9. mjesto u muškoj kategoriji.

Ova je regata prva regata u Hrvatskoj u ovoj disciplini jedrenja na dasci pod okriljem PWA (Professional Windsurf Association) ikad te su povratne informacije natjecatelja i saveza PWA odlične, stoga se nadamo da ćemo i u budućnosti biti u prilici ugostiti vrhunski windsurf u Bolu.

Natjecanje je bilo popraćeno bogatim večernjim programom za natjecatelje i posjetitelje, a posebno bismo izdvojili i dobrotvorni roštilj koji je omogućio PIK Vrbovec, na kojem su prikupljana sredstva za pomoć udruzi „Brački pupoljci“ te udruzi “Surfers 4 Sea” za zaštitu mora.

Ukupno je prikupljeno 4.860 kn. Odaziv Bračana na žalost nije bio na očekivanoj razini – pretpostavljamo zbog posla, sezobne i ostalog, ali su se zato  natjecatelji, pratnja kao i mnogi turisti odlično zabavili i svim srcem pripomogli spomenutim udrugama. Svakoj od udruga uplaćeno je po 2.430 kn.

Posebno bismo htjeli zahvaliti Davidu Vukoti i ekipi iz Beach bara Noa koja je omogućila odličnu lokaciju za roštilj i maksimalnu pomoć, kao i Stipi i Draganu koji su cijelu večer pekli roštilj.

Uspješno završena PWA regata - održan dobrotvorni roštilj