Slovenka Tamara Zidanšek i Španjolka Sara Sorribes Tormo igrat će u nedjelju u velikom finalu WTA Croatia Bol Opena. Finale počinje u 20 sati, a sat ranije zagrijat ćemo se uz koncert Nine Badrić. Nakon finala gledatelja i tenisačice, u sklopu ceremonije zatvaranja nastupit će svjetski poznata pijanistica Lola Astanova.

Zidanšek je u pravome trileru u polufinalu pobijedila svoju mladu sunarodnjakinju Kaju Juvan 2:6, 7:5, 7:5. Juvan je u trećem setu bila nadomak trijumfa, vodila je 5:2, ali nije uspjela izdržati novi nalet Zidanšek. „Od prvog kola svi su mečevi teški, očekivala sam tako i protiv Kaje. Prvi nam je ovo put da igramo međusobno, a nije lako igrati protiv cure iz Slovenije znajući da nas je tako malo.“ – kazala je Zidanšek.

Odakle vam snage za preokret kod vodstva Kaje 5:2 u trećem setu? „Ništa nisam imala za izgubiti, opustila sam se i uspjela.“

Imate sada priliku obraniti naslov? „Nadam se da ću uspjeti.“ – rekla je Zidanšek.

Kaja Juvan propustila je veliku priliku plasirati se u završnicu. „Imala sam dosta prilika, bila sam blizu. Tamara je kod mog vodstva 5:2 počela igrati vrhunski, zabila je puno winnera i to je presudilo. Super mi je da imamo puno dobrih Slovenki u tenisu, Tamara mi pokazuje da i ja mogu još više.“ – rekla je Juvan.

Mnogi su gledatelji navijali za Kaju. „Da, hvala svima koji su navijali za mene, dizali su me, na kraju su i Tamari pljeskali. Bio je užitak ovdje igrati.“ – rekla je Kaja.

U drugom polufinalu nije bilo previše neizvijesnosti. Sara Sorribes Tormo igrala je odlično, sigurno, mirno… I pobijedila Annu-Karolinu Schmiedlovu 6:4, 6:0. „Imala sam puno šansi u prvom setu da se odlijepim, no na kraju sam ipak uspjela i to je bilo ključno, taj prvi set. Ključ je što sam pokušavala miksati igru, da se ona ne osjeća komforno na terenu. S Tamarom sam dobra prijateljica, moj je ovo prvi WTA finale i borit ću se do zadnje kapi znoja da pobijedim. Ovdje sam s majkom, uživam, još da osvojim turnir…“ – rekla je Sorribes Tormo.

U finalu parova slavile su Mandy Minella i Timea Bacsinszky koje su sa 0:6, 7:6 (3), 10:4 pobijedile Renatu Voracovu i Corneliju Lister.