Nakon drugog kola WTA Croatia Bol Opena nema više hrvatskih predstavnica, zadnju preostalu uzdanicu Terezu Mrdežu izbacila je Njemica Laura Siegmund u iscrpljujućem meču koji je potraja dva sata i 45 minuta, konačni je rezultat 3:6, 7:6 (5), 6:1 za Siegmund.

Mrdeža je imala lijepu priliku plasirati se u četvrtfinale nakon što je uzela prvi set, a u drugom vodila 3:1, a onda je imala još tri break lopte za 4:1 koje nije iskoristila. Potom je Siegmund povela 6:5, no Mrdeža se dokopala tie-breka. U tom odlučujućem 13. gemu drugog seta Mrdeža je povela 5:4 i imala dva svoja servisa. No, odradila je to jako loše i Siegmund je okrenula priču u svoju korist te sa 7:5 dobila tie-break i izjednačila na 1:1 u setovima.

U trećem setu iskusna Njemica je još podigla igru, a Mrdeža nije imala snage za pravu borbu.

„U zadnjim mečevima mi se to stalno dešava, bude sve relano gotovo i trebam odigrati do kraja i onda kiksam.“ – izjavila je Mrdeža na kraju te dodala: „Digla je svoju igru kada je bilo najkritičnije, znala sam da mi neće davati jeftine poene u ovom meču, znala sam kako igra i na kraju sam ja njoj dopustila da diktira. Vjerojatno trebam i ja više vjerovati u sebe, da ja to doista mogu.“ – zaključila je.

Švicarka Timea Bacsinszky je sa 6:2, 6:4 pobijedila Japanku Nao Hibino.

„Nisam imala lagan mjesec i to me mučilo. Moja razina igre nije bila dobra, a danas sam bila zadovoljna. Nadam se da to mogu zadržati, imala sam dobru taktiku i to me raduje. I Hibino je igrala dobro, sada moram to zadržati“ – rekla je Bacsinszky.

Lanjska pobjednica Tamara Zidanšek se namučila, ali je uspjela pobijediti Švicarku Stefanie Voegele 3:6, 6:2, 6:3,

Uvjerljive su bile Španjolka Sara Sorribes Tormo koja je sa 6:3, 6:2 pobijedila Varvaru Flink, dok je Aleksandra Krunić, pobjednica iz 2017. godine, sa 6:2, 6:1 „isprašila“ Anu Bogdan. Švicarka Jill Teichman je sa 6:2, 6:2 pobijedila Belgijku Ysaline Bonaventure.

Prava se drama odvijala u dvoboju Njemice Anne-Lene Friedsam i Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove. Potonja je prvi set izgubila 4:6, a drugi dobila uvjerljivo sa 6:0. U završnici je odluka pala u tie-breaku trećeg seta, a njega je sa 8:6 dobila Schmiedlova.

 

SEMAFOR 3. DANA

Sorribes Tormo (ESP) – V. Flink (RUS) 6:3, 6:2
A. Krunic (SRB) – A. Bogdan (ROU) 6:2, 6:1
L. Siegemund (GER) – T. Mrdeza (CRO) 3:6, 7:6 (5), 6:1
K. Juvan (SLO) – [5] A. Sharma (AUS) 6:1, 6:0
T. Zidansek (SLO) – S. Voegele (SUI) 3:6, 6:2, 6:3
A. Friedsam (GER) – [4] A. Schmiedlova (SVK) 6:4, 0:6, 6:7
Bacsinszky (SUI) – N. Hibino (JPN) 6:2, 6:4
Teichmann (SUI) – Y. Bonaventure (BEL) 6:2, 6:2

 

Raspored za petak 7.6.

OP petak 7.6.