Od triju osvajačica WTA Croatia Bol Opena do polufinala je dogurala samo jedna – Slovenka Tamara Zidanšek. Ona je u prvom kolu izbacila prvu pobjednicu, Luksemburžanku Mandy Minellu, a sada je u četvrtfinalu sa 7:6 (5), 6:4 pobijedila Švicarku Timeu Bacsinszky koja i dalje tako ostaje bez naslova u Bolu. Druga pobjednica je ispala sada u četvrtfinalu, riječ je o Srpkinji Aleksandri Krunić koju je izbacila mlada Slovenka Kaja Juvan rezultatom 7:5, 6:3. Juvan je još jednim odličnim nastupom potvrdila svoj veliki potencijal. Ona će u polufinalu igrati protiv svoje sunarodnjakinje Zidanšek.

„Danas nije bio lagan meč, na kraju sam sretna napustila teren. Meč su presudile „malenkosti“. Lomilo se na prvom setu, kad sam to dobila bilo je lakše“ – rekla je Zidanšek.

Bol je za nju poseban turnir: „Prelijepo mi je ovdje, blizina mora, kupanje… Baš je posebno.“ – rekla je Tamara.

A ta Kaja Juvan djeluje kao potencijalni „next big thing“. Mnoge su tako izgledale, a nisu postale, ali ima potencijal. „Nisam znala što očekivati od ovog turnira na kojemu je puno dobrih igračica koje su u top 100. Nisam danas najbolje odigrala, ali prošla sam. Protiv Krunić me malo „prala“ nervoza, ali uspjela sam.“

Polufinale protiv Zidanšek?

„Poznajem je, igramo FED Cup zajedno. Znam kako igra, dobra je i konstantna. Teško je igrati protiv nekoga iz iste zemlje. Čeka nas borba, nadam se da ću pobijediti. Moja je prednost što sam agresivnija, a Tamara ima konstantu u igri.“ – dodala je Kaja.

Slovakinja Anna-Karolina Schmiedlova nije imala većih problema protiv Švicarke Jil Teichmann koju je savladala sa 6:3, 6:4. „Bilo je malo vruće, ali zadovoljna sam igrom. Već sam tu treći put, nadam se da ću osvojiti turnir, ako ne ove godine, vratit ću se opet.“ – rekla je Schmiedlova.

U zadnjem meču dana susrele su se Španjolka Sara Sorribes Tormo i Njemica Laura Siegmund. „Mijenjala je taktiku tijekom cijelog meča no ja sam bila fokusirana, trudila sam se igrati dobro i evo me u polufinalu.“ – izjavila je Španjolka Sorribes Tormo po završetku meča kojeg je dobila rezultatom 6:1, 6:0.

U 13 sati u subotu na rasporedu je finale parova: C. Lister (SWE) / R. Voracova (CZE) – T. Bacsinszky (SUI) / M. Minella (LUX). Polufinala u pojedinačnoj konkurenciji počinju u subotu u 14:30 sati na centralnom terenu Bluesun teniskog centra u Zlatni rat, prve igraju Zidanšek i Juvan.

 

Raspored subota 8.6.2019.

BLUESUN početak 13:00
DOUBLES FINAL – [1] C. Lister (SWE) / R. Voracova (CZE) vs [2] T. Bacsinszky (SUI) / M. Minella (LUX)
DOUBLES AWARD CEREMONY

Ne prije 14:30
SINGLES SEMIFINAL – [1] T. Zidansek (SLO) vs K. Juvan (SLO)
SINGLES SEMIFINAL – [4] A. Schmiedlova (SVK) vs [2] S. Sorribes Tormo (ESP)