Treći po redu sportsko humanitarni događaj Lidl Brač Run u organizaciji Run Croatia-e završio je u subotu 22. lipnja. Iz godine u godinu ova utrka bilježi sve veći broj sudionika kako u dječjoj kategoroji tako i u onoj za odrasle. Dječja utrka se održala u petak 21. lipnja u Povljima. Sudjelovalo je oko 60 djece od vrtićke doba do osnovnoškolaca viših razreda. Trčalo se po dobnim skupinama na različitim udaljenostiima. Sudjelovalo je osmero djece iz Bola. Petar Marjanović bio je najbolji u svojoj skupini, Vito Pavošević bio je drugi u svojoj skupini a Lovre Marjanović drugi u svojoj skupini. Ambasadorica utrke i proslavljena olimpijka Matea Matošević Hačić je nakon zajedničkog zagrijavanja  otrčala sa svakom skupinom djece njihovu dionicu te je komentirala da među mladim sudionicima ima nekoliko prirodnih talenata za trčanje. Program je vodio poznati voditelj, omiljeni Mucalo.

U subotu 22. lipnja održana je utrka za odrasle sa startom u Selcima a cilj je bio u Sumartinu. Trčalo se u dvije trase, na 5 i 10 kilometara. Od Boljana je sudjelovalo 7 natjecatelja, ovogodišnja učiteljica matematike Marijana te dvoje djelatnika Big Blue-a. Troje Boljana je trčalo na 10 kilometara dok su ostali trčali 5 kilometara. Svi naši trkači su zadovoljni svojim rezultatom, a Boško Botica je osvojio treće mjesto u muškoj konkurenciji na 5 kilometara. Kažu da su uvjeti bili jako teški zbog izrazite sparine Služba vatrogasaca spasila je stvar kada ih je na jednoj stanici dočekala sa cisternom i šmrkom vode. Zaključak je da ne bi bilo suvišno da su imali i više od jedne stanice.

S obzirom na nedavnu tragičnu pogibiju mladog Sumartinjanina, za razliku od prijašnjih godina, u cilju nije bilo slavlja, već su u tihoj i dostojanstvenoj atmosferi uz minutu šutnje dodijeljene nagrade.

U humanitarne svrhe je prikupljeno 2.039 kuna dok je Matea Matošić Hačić donirala i svoju novčanu nagradu u iznosu od 700 kuna.

U ime udruge Brački pupoljci  Breza Marinković se zahvalila svim natjecateljima, donatorima, organizatorima, općini Selca te turističkoj zajednici Selca i odmah pozvala na sudjelovanje i iduće godine uz još vise sudionika.