U Bolu će se ove godine održati Svjetski kup u jedrenju na dasci PWA Croatia 2020.g., doznajemo iz organizacijskog tima, od Tonija Bulića i Martine Golić

Uslijed pandemije koja je neko vrijeme blokirala cijeli svijet, u kalendaru Svjetskog kupa u jedrenju na dasci je došlo do preslaganja kalendara te ispadanja nekih lokacija iz Toura.

Tako su iz Toura za ovu godinu ispala natjecanja u Japanu, Južnoj Koreji, Barceloni i Portu dok je natjecanje na plaži uz Marseille prebačeno za listopad.

Od organizacije World sailing (krovna organizacija kompletnog jedrenja u svijetu) stigao je dopis medicinskih istraživanja da je jedrenje kao sport na minimalnom nivou prijenosa zaraze Covid-19, te je kao takav siguran za treniranje i natjecanje, uz poštivanje mjera na kopnu. Isti možete pročitati na dnu ovog članka.

U disciplini slalom su u natjecanju ostala 4 natjecanja: Bol, Fuerteventura, Sylt i Marseille.

Sezona PWA slalom world toura bi trebala krenuti iz Bola 13. srpnja 2020.g. Budući da je rasplet situacije takav, trenutno je cijeli jedriličarski svijet medijski okrenut početku natjecanja, te očekujemo da će Bol kao lokacija za windsurf doživjeti maksimalan medijski “boom”. Očekuje se oko 80 natjecatelja u obje kategorije (žene, muškarci) te uz naše lokalne bračke nade Laru Bulić i Iana Anića, natjecanju bi trebali nazočiti svi najbolji surferi svijeta (Antoine Albeau, Matteo Iachino, Pierre Mortefon, Jordy Vonk…).

Organizatori se nadaju da neće doći do iznenadnih negativnih situacija te da će se natjecanje održati. U ovom iznimno teškom trenutku za turizam u Bolu bio bi to veliki poticaj i jedna ogromna reklamna kampnja u cijelom svijetu da su Bol i Hrvatska sigurna destinacija i poželjna lokacija za sportski odmor u 2020. godini.

Kalendar PWA natjecanja