Sunce koncern d.d. objavilo je da član Grupe, društvo Hoteli Zlatni rat d.d. zaključilo s društvom Velaris ugovor o zakupu nekretnina u Supetru.

Turističko naselje Velaris nalazi se na vrlo atraktivnoj lokaciji neposredno uz more, u slikovitoj uvali Vela Luka, u zapadnom dijelu Supetra na otoku Braču. Proteže se na cca 52 000 m2, na kojima se nalazi Hotel Amor sa 4*, Ville Vela Luka sa 4* i dva paviljona sa 3*, s ukupnim kapacitetom od 177 soba.

Na upravljanje su preuzeti i restoran Grill & Garden, 800 stabala maslina te poljoprivredna zemljišta na kojima se godišnje proizvede 35 tona voća i povrća.

Velaris je u svom dosadašnjem poslovanju napravio iskorak plasirajući voće i povrće iz vlastite proizvodnje u svojim restoranima, davajuću tako dodatnu vrijednost u ponudi svojim gostima. Također se proizvodi vlastito maslinovo ulje i kozmetika od maslinovog ulja te se rade marmelade i đemovi. Velaris peče i domaći kruh za svoje goste.

U Bluesunu ovo smatraju velikom prednošću pa je to i bio jedan od razloga pri odluci o preuzimanju upravljanja. Nadaju se da će se na taj način dio domaćih proizvoda moći plasirati i gostima u Bolu.

Ugovor o zakupu sklopljen je na razdoblje od 5 godina koje počinje teći od 1. siječnja 2018. godine. Procjena ukupnih prihoda društva Velaris za 2017. godinu je na razini od oko 20,6 milijuna kuna. Navedeni projekt će donijeti dodatnu vrijednost postojećim operacijama na otoku Braču, sve putem društva Hoteli Zlatni rat d.d..

Andabak je sa svojim hotelima već odavno prisutan u Bolu, a širenje kapaciteta te jačanje pozicije na domaćem turističkom tržištu, svakako će doprinijeti i njegovo vlasništvo nad Zračnom lukom Brač koja za sljedeću sezonu ima najavljene letove iz 6 novih zemalja, a o čemu smo već pisali.

Dosadašnja direktorica za hranu i piće u hotelu Elaphusa, Ivana Kralj, preuzet će vodstvo kao nova direktorica društva Velaris.

Usporedbe radi, naselje Velaris sa svojih 177 soba (374 kreveta) je nešto manjeg kapaciteta od hotela Borak u Bolu koji ima 136 soba i 48 obiteljskih soba (464 kreveta).


Foto: Predrag Mandić