Slovenski će turisti u turističkoj sezoni koja je pred nama još lakše dolaziti u Bol i na Brač, i to zahvaljujući avionskoj liniji Ljubljana – Brač koja će od 27. travnja prometovati dva puta tjedno. Linija se obnavlja nakon 21 godinu.

U Ljubljani će na promociji ove avionske linije 2. veljače predstavnici Bola biti direktor Turističke zajednice Bol Markito Marinković i načelnik Općine Bol Tihomir Marinković, uz predstavnike Zračne luke Brač, Općine Supetar, te Turističke zajednice Splitsko- dalmatinske županije. Na promociju su pozvani i predstavnici tiskovnih i elektronskih medija kako bi ova vijest došla do slovenskih građana od kojih mnogi svoja ljetovanja rado provode u Bolu i na Braču.

Pozvani su također i ljubljanski gradonačelnik Zoran Janković, nekadašnji slovenski predsjednik Milan Kučan koji je u više navrata ljetovao na Braču, te veleposlanica Republike Hrvatske u Sloveniji Vesna Terzić.

U isto se vrijeme u Ljubljani održava i Sajam turizma Gast Expo što je pozitivna podudarnost jer će u isto vrijeme u Ljubljani boraviti i hrvatski ministar turizma Gari Cappelli.