U tijeku su intezivni radovi na gradnji hotela “Vitar” na ulazu u Bol, čija je gradnja započela u listopadu prošle godine, a planirani završetak radova je u lipnju 2018. godine.

Od vlasnika agencije “Adrija tours” koji se upustio u ovaj veliki projekt, gospodina Stanka Kvesića, doznali smo više detalja o novom hotelu.

Za sada se, kaže, radovi odvijaju po planu i bez kašnjenja, na čemu će ustrajati i dalje kako bi u prvu sezonu krenuli što ranije.

Hotel “Vitar” imat će 24 sobe, sa smještajnim kapacitetom za 54 osobe. Od dodatnih sadržaja, hotel će imati restoran, malu konferencijsku salu, teretanu, suvenirnicu, sunčalište i bazen, dok će budući ured Adria toursa biti u prizemlju hotela, na sličnoj poziciji na kojoj je bio i ranije.

Iako je hotel još u fazi grube gradnje, budući gosti već su počeli slati prve upite, te su napravljene prve rezervacije za smještaj, uglavnom od strane dosadašnjih stalnih gostiju. Prava prodaja za hotel otvorit će se krajem ožujka ili početkom travnja. Postoje već uhodani kanali prodaje za privatni i hotelski smještaj, te će se prodaja odvijati preko dosadašnjih partnerskih agencija “Adria tours”, tour operatora i online booking portala, a postoji već vrlo dobro razvijena vlastita prodaja i velika baza stalnih gostiju, rekao nam je Stanko Kvesić.

Gradnja hotela “Vitar” je investicija teška 25 milijuna kuna. Stari objekt bio je derutan i u lošem stanju već u momentu kada je kupljen, te je stoga bilo pitanje vremena kada će se krenuti u novi projekt.

Nakon dugogodišnjeg rada u privatnom smještaju, upoznavanja tržišta, a onda i odličnog iskustva s našim Hotelom Bol, odluka da investicija bude mali, luksuzni, obiteljski hotel se činila logična. Iskustvo nam govori, posebno u posljednjih 10 godina, da je potražnja za smještajnim kapacitetima ovog tipa velika a da ih u Bolu nedostaje. Smatramo da je izgradnja ovakvog objekta u skladu s izrađenim strategijama za razvoj destinacije te da će dugoročno doprinijeti kvaliteti i razini usluge smještaja na razini mjesta – rekao je Stanko Kvesić.

U budućem hotelu već su gotovo popunjena sva radna mjesta. Na nova radna mjesta zaposlit će se i nekoliko novih radnika iz Bola.

Vlasnik Adria toursa kaže kako im je uvijek važno da zapošljavaju kompetentnu radnu snagu, te da je do sada više od 90% stalno zaposlenih radnika bilo iz Bola jer im je važno da se kroz njihovo poslovanje mjesto razvija i živi cijelu godinu, a ne nekoliko ljetnih turističkih mjeseci.

Bolinfo.hr i dalje će pratiti novosti oko gradnje hotela “Vitar” i informirati čitatelje.