Izvor: Turizmoteka | Foto: Gordan Derado

Koronavirus je ukinuo gotovo sve letove za i iz Velike Britanije, a tamošnji državni Ured za vanjske poslove upozorio je ljude da odgode sva putovanja u inozemstvo “na neodređeno vrijeme”.

To je prisililo aviokompanije da u skoroj budućnosti otkažu većinu svojih letova .
No ovog tjedna, velike zrakoplovne tvrtke, uključujući Ryanair , Jet2 i Tui , dale su turistima nadu najavivši kada očekuju nastavak letova.
Iako se to može promijeniti ovisno o razvoju koronavirusa , evo najnovijih dostupnih informacija o tome kada bi te aviokompanije mogle ponovo biti u funkciji.

TUI

TUI je objavio da planira ponovo započeti letove 17. lipnja.
Glasnogovornica TUI-a rekla je: „Pratimo situaciju i počet ćemo opet voditi ljude na godišnji odmor čim to budemo u mogućnosti.”
NaTwitteru , TUI je obavijestio svoje kupce da ih ne kontaktiraju, već da se na najnovije informacije upute na njihovu web stranicu.
“Iz tog razloga smo donijeli tešku odluku da otkažemo sve praznike do 14. svibnja uključujući.

Jet2

Jet2 je jučer potvrdio da neće pokrenuti nijedan let do lipnja.
Ta zrakoplovna kompanija koja vozi turiste koji kupuju paket aranžmane ipak otkriva da će ponovno pokrenuti letove 17. lipnja.

Ryanair

Ryanair je zaustavio 90% svojih letova, ali u narednim će tjednima nastaviti letjeti s ograničenim rasporedom.
Izvršni direktor Ryanaira Michael O’Leary potvrdio je da se uobičajen raspored komercijalnih letova neće vratiti do 17. lipnja.
Do tada, zrakoplovna kompanija odustaje od naknade za promjenu bilo kojeg leta rezerviranog do kraja svibnja, a koji se mogu mijenjati do kraja kolovoza.
U izjavi se kaže: “Kako je većina zemalja EU uvela zabrane leta ili druga ograničenja, te, da su morali, prizemljiti preko 90% zrakoplova njihove tvrtke.