Ovog je vikenda u Sjevernom parku Ljubljane, a koji je u velikom dijelu posvećen književnosti i  svjetski poznatim piscima, otkrivena bista Ljudevita Gaja – poznatog predstavnika ilirizma, zaslužnog za razvoj ne samo hrvatskog nego i slovenskog jezika. Među gostima na svečanom otvaranju bilo je i dvoje Boljana ili barem onih koji s Bolom imaju jako lijepe veze. Tako je počasni konzul Hrvatske u Sloveniji, dr. Šime Ivanjko,  pohađao klasičnu gimnaziju u Bolu, a članica Upravnog odbora Hrvatskog kulturnog društva je Marina Lekić, naša draga bolska teta Marina iz priče o Granciguli, o kamenu, o fotografijama, o Splitu i Bolu.

Hrvatsku himnu je krasno otpjevao Mirko Švenda, a čula se i Dobro mi došel prijatelj.  Operna pjevačica Alenka Gotar otpjevala je slovensku himnu, a sve su uveličali i dva predsjednika prijateljskih država  – Pahor i Milanović. S radošću dijelimo informacije i fotografije s ovog lijepog kulturnog događanja, ponosni da nam je tamo bio i netko blizak i drag.

* Stavovi izneseni u kolumnama, vašim vijestima i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije portala BOLinfo.hr