Tekst: Mercedes Marinković / BOL info

Mali aparati koji spašavaju živote. Defibrilatori su prvi u borbi protiv najvećeg uzroka smrtnosti u svijetu. Da, ali trebamo ih prvo imati. U školama, na igralištima, plažama, autobusnim kolodvorima, svugdje gdje su mnoštva, a tek na Zlatnom ratu koji je omanji grad Hrvatske u ljetnim mjesecima. Od prošle godine, a gospodin Šimetović i otprije, nastojimo da ih ima i naš Bol. Koštaju malo, a čine čuda, jer život i jest čudo darovano od Boga. Načelnik je dao riječ da će akcija biti provedena u prosincu na sastanku s privrednim čimbenicima. Odgovora zasad nema.

Zato evo dijelim sa svima mail koji sam dobila – defibrilatore može dati Ministarstvo, a potreban je jedan dopis.

Nadam se da je taj dopis već i upućen, jer imamo službenike za suradnju s europskim fondovima. Novac od defibrilatora uložimo potom u vozilo hitne pomoći, stacionirano u Bolu, a mi to možemo, mi to trebamo, jer sva dobra Bola počivaju na zdravu i živu Boljaninu i svakom njegovom gostu koji puni kasu općine.

Dragi sumještani ne zamjerite, a poštovani općinari oprostite ako ste već učinili korak za nadstandard medicinske skrbi u destinaciji, ili po našu, u jedinom našem domu, Bolu!

Hvala,
Mercedes Marinković

Evo prilika da se defibrilatori nabave besplatno putem mjere iz Ministarstva turizma. Svi zainteresirani poslovni subjekti, kao i  općine,  mogu se prijaviti i dobiti 100% sredstava za kupnju defibrilatora.

Prije svega veliko hvala na odvojenom vremenu za razgovor. Kao što sam Vam rekla, u prilogu Vam šaljem informacije i prospekte vezane za nabavu AED-a.

Ministarstvo turizma objavilo je program potpora http://www.mint.hr/javni-pozivi-11414/11414

Isto je provedeno 2016. i 2017. te su gotovo svi gospodarski subjekti koji su se prijavili nabavili AED.

Skrećemo Vam pažnju na MJERU C – DEFIBRILATORI
U sklopu ove mjere Ministarstvo daje 100% iznosa za nabavku automatskih defibrilatora i licenciranu edukaciju djelatnika za pružanje prve pomoći uz korištenje ovog uređaja. Automatski eksterni defibrilatori (AED-i) su kao što već znate uređaji za oživljavanje namjenjeni laicima. Vrlo su jednostavni, imaju samo dvije tipke na sebi, s njima može rukovati svatko i spasiti život unesrećenom za vrijeme do dolaska hitne pomoći. Više o AED-ima potražite ovdje.

Tvrtka Kardian je najveći hrvatski dobavljač AED-a i za ovaj projekt je pripremila posebnu ponudu koja obuhvaća AED najnovije, treće generacije, edukaciju, poseban ormarić koji sam poziva hitnu pomoć otvaranjem vrata, te 5 godina jamstva.
Za sve eventualne nejasnoće, molim da me kontaktirate.

Zahvaljujemo na suradnji i srdačno Vas pozdravljamo!

S poštovanjem,
Prodaja KARDIAN

* Stavovi izneseni u kolumnama, vašim vijestima i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije portala BOLinfo.hr