Oborinske vode koje su prije izgradnje vidikovca iznad Bola slobodno protjecale kroz Šilovac sada se zadržavaju formirajući lokve. Prepreka otjecanju vode je zatrpana kanal ispod ceste u kanalu za oborinske vode iz perioda gradnje vidikovca kada je u njoj privremeno bila odložena zemlja potrebna za gradnju. Kako kanal za oborinske vode nije protočan za odvod vode, taloži se višak vode. Predugo zadržavanje vode može u budućnosti pogodovati množenju insekata koji onda mogu dodatno uzrokovati štete u poljoprivredi. Na ovo su nam ukazali mještani, a BOLinfo.hr će idući tjedan ispitati tko se trebao pobrinuti da se očiste odvodni kanali, Hrvatske vode, izvođač radova ili možda Grabov rat.

Mještani su nam ukazali i na mrtvu životinju u Šilovcu oko koje se širi nesnosan smrad, te predstavlja epidemiološki problem. Svakako valja utvrditi tko je odgovoran za uklanjanje stradale životinje da se izbjegne širenje zaraze i neugodan miris koji se širi.

* Stavovi izneseni u kolumnama, vašim vijestima i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije portala BOLinfo.hr