Tekst: Inicijativa mještana Bol je naš

Kako je Zlatni rat postao Mali rat

Prvo želimo pozdraviti zaustavljanje nelegalnih radova na plaži Zlatni rat! Nažalost dolazi kasno te pod pritiskom Boljana, institucija te medija! Šteta je već učinjena samim tim što se na najpoznatijoj i ujedno zaštićenoj plaži više od pola sezone odvijaju građevinski radovi.

Zalažemo se za uređenje Zlatnog rata po zakonima i uz potrebne dozvole i odobrenja nadležnih institucija, te van turističke sezone!

Za građevinske radove koji su se odvijali na Zlatnom ratu proteklih mjeseci ne postoje nikakve dozvole nadležnih organa, što se može vidjeti i na dokumentaciji priopćenja načelnika Tihomira Marinkovića.

Naime projekt uistinu postoji ali ne i dozvole za njegovo provođenje!

Pa tako u službenom priopćenju koje je danas objavljeno na lokalnim portalima načelnik prilaže suglasnost za radove Lučke kapetanije Split na plaži Mali Rat (istočno od Borka)! Nadalje prilaže se odobrenje za vodene sportove isto tako od Lučke kapetanije, što nitko nikad nije ni osporavao! Pa tako imamo i priloženi dopis za montažne objekte na plaži Zlatni rat koje se naravno izdaje svake godine. Nigdje ni traga dozvolama institucija za građevinske radove, sječu borova, nasipanje kamenog materijala na plaži Zlatni rat!

Sječa borova u noćnim satima dok je cijela Hrvatska slavila povratak vatrenih, naređena od nepoznatog počinitelja, odrađena od nepoznatog počinitelja, te plaćena iz nepoznatih izvora, građevinski radovi bez dozvola u srcu sezone, sve te radnje unatoč riziku da se izgubi upravljanje plažom Zlatni rat, pitamo se ZAŠTO?!

Pitamo se gdje je temelj zajednice i društva: Odgovornost

Boljani i prijatelji Bola, vidimo se petak 20.07. u 18h na Zlatnom ratu, budućem trgu, u šumici iza kafića od Grabovog rata, da zajedno kažemo ne ovakvim radnjama u našem Bolu!

* Stavovi izneseni u kolumnama, vašim vijestima i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije portala BOLinfo.hr