Tekst: Jerko, Jeronim Martinić | Foto: Screenshot

Osvrt

Ja tako mislim, zapravo konstatacija odnosno činjenica. Riječ je o lokalnom portalu „boljani.info“ u kojem vlasnik i urednik najavljuje njegovo gašenje. Podsjetio bih čitatelje prvenstveno mještane a i mnoge druge na inicijativu i inovaciju osnutka portala. To je bilo, kako je već napisano pred desetak godina. Po meni, bio je to gotovo revolucionaran pothvat u tom segmentu djelovanja u Bolu. Isto tako podsjetio bih prvenstveno mještane kao i mnoge čitatelje portala „boljani.info“ na vremensko razdoblje čak prije početak rada portala. U samom početku dolaska i stalnog boravka vlasnika i urednika portala Joška Egekher u Bol pripremale su se i realizirale dvije vrijedne knjige-monografije; Bolske uspomene 2006. i Boljani 2011.g. Za one koji možda ne znaju Joško je radio do 1990.g. u Splitu kao novinar i urednik na lokalnim televizijama. Dakle, uz veliki trud vlasnika i urednika ne mali doprinos u tom pothvatu doprinijeli su mnogi mještani sa svojim prilozima tekstom, sačuvanim pismima, te dragim gotovo arhivskim odnosno povijesnim fotografijama. Nerijetko je tada organizator, autor i urednik iz osobnog-obiteljskog „đeparca“  počastio vlasnike pisanih  i foto materijala namijenjeni budućim knjigama-monografijama.

Ovo dugogodišnje djelovanje, a posebno rad urednika, je više nego hvale vrijedno i zaslužuje svekoliku pažnju i zahvalnost. Osudio bih se reći da vlasnik i urednik kao kroničar našega mjesta svojim sadržajem portala u velikom postotku obuhvaća gotovo sve „segmente“ rada i života prvenstveno mještana Bola, a nerijetko i znatno šire. Samo pogledom na SADRŽAJ portala uočeno je bogatstvo -naslova i tema- interesantne, ali i poučne. Svakodnevno ažurirane obavijesti tekstom i fotografijom raznim podacima i najavama zaslužuje visoku ocjenu. Video kamarom ovjekovječio je razna događanja; sportska, kulturno-zabavna, vjerska, društveno-politička, posebno turistička, a i mnoga druga. Da nema ovog i ovakvog portala bili bismo, i mnogi bi bili, uskraćeni za neke, gotovo nužne, obavijesti u mjestu i za mještane bile one lijepe ili manje lijepe. Ne mogu ne spomenuti da sam  sa urednikom svojevremeno  govorio o pomoćniku odnosno danas-sutra mogućem nasljedniku što je, kako sam shvatio, primio na znanje. Istine radi, po meni, bilo je i primjedbi za (ne) objavljeni tekst, informaciju ili fotografiju, što ni u kojem slučaju ne umanjuje sve izgovorene i napisane pohvale za portal odnosno uredniku mnogih mještana i čitatelja iz tuzemstva i inozemstvu. Nemoguće je ne spomenuti ovo nedavno predizborno vremensko razdoblje za lokalno biranje. Da, bilo je malo nepodopština, navijačkog pisanja ali konkurencija je zdrava u svim djelatnostima. Na kraju ovog osvrta, vjerojatno ne griješim mnogo ako rečem vrijeme, zamor, radne i životne godine čine svoje. Iskreno se nadam da će se iznaći rješenje  da ovaj naš Bolski portal na zadovoljstvo mnogih nastavi djelovati.  Uostalom na portalu pod  sadržaj  “Ja tako mislim”  upravo sada piše:

Ovo je novo poglavlje gdje ćemo objavljivati vaša mišljenja, kritike, pohvale i prijedloge.

Uredniku i vlasniku portala “boljani.info” želim svako dobro.

* Stavovi izneseni u kolumnama, vašim vijestima i komentarima osobni su stavovi autora i ne izražavaju nužno stav redakcije portala BOLinfo.hr