U petak, 17. studenoga u 17.30 sati,  nakon večernje mise u župnoj crkvi, bit će molitva za žrtve Vukovara i Škabrnje ispred crkvice Sv. Ante  te  paljenje svijeća na Loži,  i to uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., a u sklopu akcije “I u mom gradu Vukovar svijetli…”

Sjećanje na Vukovar i Škabrnju obilježit će kao i svake godine i Osnovna i Srednja škola Bol. Osnovci će paljenje svijeća i  prigodni program izvesti na Loži u petak ujutro u 9 sati, a Srednja će škola sudjelovati u popodnevnom  zajedničkom obilježavanju sjećanja.

Da ne ostane sve samo na upaljenim svijećama, pozivamo vas na dodatnu malu akciju za Vukovar, a malim koracima možda krenemo prema većim pomaganjima.

Centar za kulturu Bol organizira malo nagradno putovanje za 50 vukovarskih učenika osmih razreda koje bismo zajednički ugostili u Bolu i na Braču u prvim toplim mjesecima iduće godine, najbolje u svibnju.

U razgovoru s nekim bolskim iznajmljivačima i ugostiteljima već imamo potvrde za smještaj i hranu, a naravno da vas sve molimo za pomoć i sudjelovanje, s čim u Bolu nikad nije bilo problema.

Centar će preuzeti organizaciju i dogovaranje s vukovarskim školama, kao i prikupljanje donacija za put i sve ostalo. Njima ćemo se javiti odmah i dogovarati detalje u miru.

Neka to bude naš zajednički mali poklon za barem 50 prvih vukovarskih učenika.

U dogovoru s bolskom srednjom školom, rado će im se ponuditi i mogućnost daljnjeg školovanja u Bolu.

U tijeku je akcija bračkog Crvenog križa za socijalnu samoposlugu u Osijeku koju vodi udruga Rijeka ljubavi. Naravno da sudjelujemo i u Bolu. Informacije imate.

U Domu kulture uskoro opet kreće i humanitarni buvljak i razmjena igračaka.

Neka i to sve bude za Slavoniju.

Malim koracima i sitnim poklonima možemo uz svijeću odati još bolju počast ovim tužnim obljetnicama i paziti da na sve načine spriječimo nove tužne odlaske iz Slavonije – ovaj put radi drukčijeg preživljavanja.

Svaka pomoć i ideja su dobrodošli. HVALA