Na kućnu adresu poznate bračko-sinjske kulinarske majstorice Dade Marčić stigla je posebna pošiljka – medalja i diploma (Diploma in culinary science), najviše priznanje društva World Master Chefs society, potvrda titule Chef s dvije zvjezdice.

Dragica Dada Marčić uspješno skuplja Masterchef zvjezdice i diplome
Dragica Dada Marčić uspješno skuplja Masterchef zvjezdice i diplome

World Master Chefs society je društvo koje njeguje strast za izvrsnošću i spaja tradicionalne vrijednosti ekstenzivnom ekspertizom  i suvremenom tehnologijom čime se doprinosi održanju visokih standarda struke diljem svijeta. U društvo je uključeno 350 članova iz 25 udruženja diljem svijeta. Hrvatska je jedno od njih, sa svojih 6 članova koji nose titulu WMCS, a jedna od njihje i Dragica Marčić.

To je prestižno priznanje za cjeloživotni rad u struci, vječito usavršavanje i nesebično dijeljenje znanja drugima.

Dada Marčić je trenutno i u važnom projektu planiranja velikog međunarodnog gastro festivala koji bi se trebao održati u Bolu početkom svibnja. Da se to ostvari bit će potreban dogovor sa  Bluesun hotelima  koji bi trebali biti hotel domaćin.

Međunarodni bi festival bio pod okriljem svjetske kuharske organizacije Eurotoque koja je pri organizaciji WACS ( World Association of Chefs’ Societies – Svjetsko društvo šefova), što je garancija za dolazak najpoznatijih svjetskih Master Chefova i predsjednika navedenih asocijacija.

Nadevno smo objavili i Dadin pozdrav iz Izmira, gdje je bila pozvana kao sudac na turskom nacionalnom natjecanju u nekoliko kategorija.

Iz Hrvatske je bilo troje predstavnika ( Dada Marčić, Eric Glavica, predsjednik asocinacije CHEF.hr te Ivana Barbir Grudenić), a sudjelovali su i drugi kolege, iz Italije, Saudijske Arabije, Indije, Koreje i Grčke. Svatko od internacionalnih sudaca održao je i Master Class na dogovorene teme. Naši su se predstavnici kao grupa orijentirali na tradicionalne proizvode koji predstavljaju hrvatsku kulinarsku tradiciju. Sve to se održalo u sklopu gastro – turističkog kongresa. Izlagale su tvrke iz cijelog svijeta, bilo je puno susjeda iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Mađarske. Naši su predstavnici izrazili žaljenje da Hrvatska turistička zajednica i tvrtke vezane uz turizam nisu prepoznale ovaj događaj jer je Turska velika zemlja koja rapidno razvija turistički sektor i prostora za kvalitetnu suradnju postoji na pretek.

Svakako čestitamo Dragici Dadi Marčić na novoj medalji i diplomi i nadamo se Međunarodnom festivalu Master Chefova u Bolu.

Dadi se svakako radujemo na njenom slatkom štandu Bolskih litnjih noći na rivi.