U nastavku priče o Božićnom gradu  poslan je danas na sve bolske adrese i dopis inicijatora Božićnog grada pa isti prenosimo u cijelosti.

Inicijativa BOŽIĆNI GRAD

Bol, 6. prosinca  2017.

Poduzećima i obrtnicima

s područja Općine Bol

– svima –

Predmet:        Zamolba za donaciju

Poneseni idejom da svojoj djeci omogućimo da u svome mjestu osjete čaroliju Božića, a da ne moraju zbog toga napuštati naš otok,  odlučili smo se na organizaciju adventskog druženja uz program i ponudu te uz sav pripadajući blagdanski dekor i ugođaj.

Tako je nastala ideja Božićnog grada s kojom smo izišli pred načelnika naše općine. Nakon prezentacije dobili smo svu njegovu potporu kao i potporu Centra za kulturu Bol koji nam je osigurao logističku podršku. Ideja  ih je razveselila jer smo dokazali da duh zajedništva i želje za oživljavanjem otoka, u Bolu ipak postoji. Svi mi koji smo uključeni u organizaciju i sam rad Božićnog grada djelovat ćemo isključivo volonterski, a svi eventualni prihodi uložit će se u poboljšanje kvalitete života naše djece u Bolu.

Božićni grad planira raditi od 13.12.2017. zaključno s  24.12.2017. s time da se rad može produžiti, ovisno o interesu lokalne zajednice.

Općina Bol nam je osigurala sredstva koja nam omogućuju rad, a to su nabavka šatora u kojem bi se organizirale dječje radionice, nabavka kućica u kojima bi se vršila prodaja hrane i napitaka te nabavka božićnih dekoracija koje bi se postavile u sklopu Božićnog grada.

Kontaktiralo nas je velik broj mještana koji su prepoznali ovu našu ideju kao početak nečeg novog, nečega što bi moglo prerasti i u neku tradiciju te su nam ponudili svoju pomoć u realizaciji iste na razne načine. Neki su ponudili financijsku potporu, neki  posudili opremu potrebnu za rad, ponudili svoju pomoć u nabavci potrebnog materijala dok su nam neki poklonili svoje vrijeme i odlučili skupa s nama ovaj Božićni grad pokušati pretvoriti u pravu dječju čaroliju.

Ovim putem se obraćamo i Vama sa zamolbom da se uključite u realizaciju ove naše ideje na način koji je vama najprihvatljiviji.

Hoće li to biti u vidu donacije materijala za pripremu hrane i napitka (kobasice, kruh, vino, brašno, palmino ulje, šećer, rum….) ili  financijskom donacijom, prepuštamo Vama na odluku.

Račun za uplatu donacije:                  HR2123300031100373533

CENTAR ZA KULTURU OPĆINE BOL

FRANE RADIĆA 18

21420 BOL

OIB: 44118747392

                                                           S naznakom za  – BOŽIĆNI GRAD

Inicijativa roditelja nema udrugu ni račun pa u dogovoru s Centrom za kulturu donacije prikupljamo na njihovom računu i bit će iskorištene isključivo za potrebe Božićnog grada.

Svojom donacijom omogućit ćete malo radosti,veselja i blagdanskog ugođaja kako našoj djeci tako i svim stanovnicima Bola. Pomoći ćete nam u nastojanju da se priklupljenim sredstvima poboljšaju uvjeti za rad i igru naše djece u prostorima koja koriste u Bolu. .

Srdačan pozdrav i vidimo se u Božićnom gradu!

Inicijativa Božićni grad